Oposició a l'avantprojecte que permetrà l'activitat privada als centres sanitaris públics catalans
  
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha realitzat aquesta nit una acció de denúncia d'aquest avantprojecte de llei, amb una enganxada simbòlica de cartells a la seu d'Adeslas SegurCaixa. El banc "La Caixa" seria la principal beneficiada de tirar endavant l'avantprojecte de llei que pretén impulsar el conseller de Salut Toni Comín, ja que li permetria ampliar la seva activitat a tots els municipis de Catalunya, on hi ha centres sanitaris propietat de la Generalitat.

Cal recordar que "La Caixa" és la propietària de l'antiga mútua Adeslas, ara coneguda com a Segurcaixa i integrada dins el Gurpo Mutua Madrileña, la qual acumula el 28,5% de la quota de mercat de les assegurances mèdiques d'arreu de l'Estat. L'any 2016 aquesta empresa va obtenir uns beneficis de 191 milions d'euros i una cartera de clients de 6 milions de persones, que opten per contractar una assegurança privada, a mesura que la sanitat pública cada cop va degradant-se més, a causa de les retallades pressupostàries.

Per tal de denunciar aquest nou pas cap a la privatització del sistema sanitari públic que intenta el conseller Comín, després del fracàs de Marina Geli i Boi Ruiz, la CUP ha celebrat una roda de premsa a l'Hospital Clínic de Barcelona. El motiu de la ubicació, rau en el fet que la Sindicatura de Comptes ha emès un informe en que denuncia que el 7% de les intervencions quirúrgiques que es van fer al Barnaclínic entre 2010 i 2012 (empresa privada del Grup Hospital Clínic), es van fer en horari "totalment o parcialment" d'atenció a la part del servei públic.

La regidora de la CUP a Tarragona i membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de la mateixa ciutat, Laia Estrada, ha afirmat que la formació de l'esquerra independentista porta anys denunciant els efectes perversos de l'activitat privada en centres sanitaris públics concertats, "que més enllà del que denuncia la Sindicatura de Comptes, provoquen la creació d'un sistema sanitari de caràcter classista, en que la ciutadania rep un tracte diferents en funció de si és usuària del CATSalut o client d'una mútua".

Estrada, ha ficat com a exemple, la triple llista d'espera dels centres sanitaris públics. Aquesta, implica, que una usuària del CATSalut hagi d'esperar-se mesos per una operació, mentre que una client d'una mútua o una persona que paga l'operació de la seva butxaca, la rep en qüestió de setmanes, quan l'edifici, la maquinària i les treballadores són exactament les mateixes.

La diputada de la CUP-CC al Parlament, Eulàlia Reguant, ha explicat que l'avantprojecte de llei del conseller Comín, implicaria que aquest "sistema classista" s'ampliés al conjunt de la xarxa del sistema sanitari públic català, ja que ara mateix, la llei només permet que es pugui fer en els centres concertats encara que aquests també siguin públics.

Reguant ha recordat que la CUP ja fa mesos que va endagar la campanya "Fora privada de la pública", ja que el contingut d'aquest avantprojecte no és nou, sinó que "el gran defensor de la sanitat pública Toni Comín, agafa el relleu de l'ex-president de la patronal sanitària Boi Ruiz i de la consellera del tripartit Marina Geli, que ja intentaren tirar endavant aquest projecte, assessorats per l'empresa multinacional Pricewaterhouse Cooopers i l'ex-president de l'ICS i investigat pel Cas INNOVA, Josep Prat".

Davant l'anunci de tramitar l'avantprojecte de llei, la CUP es planteja aturar-lo de nou com ja succeí en la darrera legislatura al Parlament i anuncia que incrementarà la lluita al carrer i als centres sanitaris, per coscienciar a la ciutadania de les greus conseqüències d'aprovar-se aquesta iniciativa legislativa. Una iniciativa a la que se suma el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.
Redacció TT - 20/04/2017 - 14:33h
A QUIEN que reis engañar.
23/04/2017
09:06
Quien a tenido la llavi del poder en la Generalitat para poder DAR el Apolo a Puigdemont? La CUP no? Pues porque no pediatria en su día que hiciera pública la Sanidad y sus servicios? Si lo hubieramos pedido lo hubieramos tenido. Porque no havia GOBIERNO sin vos otros los de la CUP. A QUIEN que reis engañar ahora.
inconsequència
22/04/2017
15:13
Parlem del dret dels ciutadans a tenir una educació, sanitat i serveis socials públics iguals per a tots, perquè tots paguem impostos per a això.
No es pot balafiar ni un sol euro en cap altre projecte a costa dels menys afavorits. Però recolzen als pressupostos els mateixos que denuncien les injustícies. Això significa que, per a ells, hi ha altres assumptes prioritaris, la qual cosa evidencia la inconsequència entre el que diuen i el que fan, minvant la seva credibilitat.
No s'adonen que els estan utilitzant i, quan hagin aconseguit els seus propòsits, els deixaran tirats? Prefereixen altres companys de viatge, com ja han manifestat. Difícil d'entendre...
Blas
20/04/2017
20:00
La estrada el otro dia los de la Guardia Urbana y el técnico del Ayuntamiento desalojaron a tus amigos okupas que os hacen los servicios de enganchar carteles y aguantar las pancartas.
ARRIBA ESPAÑA
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.