El Hospital Joan XXIII amplia a 6.000 el nombre d'operacions anuals que no requereixen ingrés hospitalari
  
Aquest dilluns 3 d’abril comença l’activitat a la nova CMA (Cirurgia Major Ambulatòria) de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, també coneguda com unitat de cirurgia sense ingrés. A primera hora del matí, el cap del Servei d’Anestesiologia i Reanimació, Diosdado Pelegrí, la coordinadora del bloc quirúrgic, Judit Saludes, i la infermera supervisora de la CMA, Carmen Ramírez, han realitzat una inauguració interna (informal) de la nova àrea, acompanyats per l’equip directiu de l’Hospital encapçalat pel director de centre, Albert Pons, i la directora d’Infermeria, Carmen Flores.

La remodelació ha suposat una ampliació de 700m2 a 900m2 que ha permès reordenar tot el bloc quirúrgic i disposar de quatre quiròfans, un més que abans de realitzar les obres. Les noves instal•lacions de la CMA estan a l’avantguarda de la tecnologia actual en el sector sanitari. Les àrees del nou bloc quirúrgic de CMA es poden agrupar en:

• Espais del malalt: sala d’espera, vestidors de pacients, àrea de taquilles, banys i dutxes.

• Espais tècnics: quatre quiròfans, àrea de preanestèsia, reanimació, sala d’adaptació al medi per a adults i pediàtrica.

• Espais de treball administratiu: secretaria i àrees de treball assistencial.

• Espais de suport: magatzems de materials, d’aparellatge, office de material, de material brut i d’àrees de neteja.

• Espais de personal: zona de descans, banys i vestidors de professionals.

Es preveuen realitzar unes 6.000 intervencions durant l’any, unes 2.000 més que abans de la remodelació, entre 8 i 10 intervencions més cada dia, en horari de matí i tarda, amb procediments corresponents als serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Cirurgia Pediàtrica, Cirurgia General, Oftalmologia, Urologia, Cirurgia Vascular, Otorrinolaringologia i Obstetrícia i Ginecologia.
Redacció TT - 03/04/2017 - 14:53h
usuari
03/04/2017
17:53
Anem millorant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.