El PSC denuncia l'increment en 82 dies per operar-se de pròtesi de genoll a Tarragona
  
En concret, i segons dades del mateix Departament de Salut, hem passat d’un temps mig d’espera de 110 dies a finals de 2010, quan Artur Mas va ser elegit president de la Generalitat, a 192 dies a finals de 2016, les darreres dades oficials disponibles.

“És a dir, hem patit un increment de 82 dies de demora afegida en relació al període de l’anterior Govern catalanista i de progrés. Estem fora, fins i tot, dels límits màxims fixats pels mateixos responsables actuals del Govern, ja que ens situem en 192 dies d’espera de mitjana quan el límit màxim per a ser operat de pròtesi de genoll està establert en 180 dies.”

Segons ha assenyat el diputat socialista Carles Castillo, “el Govern sosté que s’estan reduint tant les llistes com els temps d’espera però això no és així, i menys si ho comparem amb els anys anteriors al retorn del CDC, ara PDCAT, i els seus socis parlamentaris al poder. El cert és que sacsegen mitges veritats i mitges mentides per articular un relat que no s’ajusta a la realitat que es viu a peu de carrer com molt bé saben els tarragonins i tarragonines que estan en llista d’espera per a ser operats de pròtesi de genoll.”

En aquest sentit el diputat socialista ha recordat que amb l’anterior Govern d’esquerres els 14 procediments quirúrgics garantits van aconseguir situar-se per sota dels sis mesos màxims de temps espera per a ser operats mentre que ara, al Camp de Tarragona, hi ha procediments que superen aquest límit com és el cas de les pròtesis de genoll, i altres que freguen aquests temps d’espera màxims com és el cas de les operacions de pròtesi de maluc, els galindons o les cataractes.

“No estem igual que al 2010, ni al conjunt del país ni molt menys a les comarques tarragonines. Les retallades que han impulsat els Governs de Mas, Puigdemont i Junqueras han tingut, i tenen conseqüències, tot i que el maquillatge que se’n vulgui fer ara a les portes d’unes noves eleccions, que tothom assumeix però ningú explicita. La realitat objectiva és que el pressupost del Departament de Salut s’ha reduït un 15% de mitjana durant aquests darrers anys i que l’any passat Catalunya va ser la cinquena comunitat autònoma de l’Estat per la cua en pressupost sanitari per càpita quan el 2010 érem la tercera comunitat en tenir una major inversió. Aquesta és la realitat constatable que el Govern vol ocultar”, ha resumit Carles Castillo.
Redacció TT - 20/03/2017 - 15:18h
rappppppel
20/03/2017
17:42
es un escándolo!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.