Joan XXIII opera vesícules biliars per mitjà de laparoscòpia en 3D i de forma ambulatòria
  
L’Hospital Universitari Joan XXIII, a través del Servei de Cirurgia General, i amb la col•laboració d’altres serveis com Anestesiologia, Infermeria de quiròfan i Hospitalització a Domicili, ha incorporat la laparoscòpia en tres dimensions (3D) per efectuar l’anomenada colecistectomia, que es tracta d’extreure la vesícula biliar amb pedres, una patologia amb un volum important de pacients afectats.

La laparoscòpia o cirurgia mínimament invasiva permet efectuar la colecistectomia a través d’unes petites incisions en la pell per introduir una minúscula càmera, amb la qual el cirurgià observa l’òrgan i pot realitzar la intervenció mirant una pantalla de televisió. Amb la tècnica 3D i mitjançant unes ulleres especials, s’incorpora la visió tridimensional, amb l’objectiu d’aportar més precisió al cirurgià, millorar la seguretat del pacient i reduir la durada de la intervenció.

D’altra banda, aquest desenvolupament tècnic de la cirurgia laparoscòpica, juntament amb l’experiència dels cirurgians, i els nous mètodes anestèsics que faciliten la recuperació precoç del pacient, han contribuït al desenvolupament del programa de colecistectomia en règim de cirurgia sense ingrés, en el qual s'efectua la mateixa intervenció sense que calgui l’ingrés del pacient, amb bons resultats i baixes taxes de complicacions.

Per poder efectuar aquest procediment sense ingrés, és necessari el treball en equip de cirurgians, anestesiòlegs, infermeres, personal de quiròfan i de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, així com el recolzament de la Unitat d’Hospitalització a Domicili. Tots ells estan especialment entrenats i coordinats per tal que la recuperació postoperatòria del pacient sigui el menys dolorosa i més àgil possible, de manera que el pacient se'n pugui anar a casa a les poques hores de la intervenció.

Des de l’abril, l’Hospital Universitari Joan XXIII està efectuant la colecistectomia laparoscòpica de forma ambulatòria en pacients prèviament seleccionats. Els resultats inicials indiquen una reducció del temps d'espera pel procediment i de l’estada mitjana, i un augment de la capacitat resolutiva del centre hospitalari, així com uns bons resultats quant a seguretat del pacient, dolor postoperatori, temps de recuperació postoperatòria i alt grau de satisfacció dels pacients. Aquesta tècnica que l’Hospital Joan XXIII ha posat en marxa per intervenir la colelitiasi és nova a les comarques de Tarragona.
Redacció TT - 06/11/2014 - 17:45h
enhorabona
08/11/2014
10:49
un important avenç
usuari
07/11/2014
15:58
interessant
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.