El PSC s'apunta a denunciar el desmantellament de l'Hospital Joan XXIII
  
Fotografia d'arxiu de TotTarragona
Després que ho fessin el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, la CUP, els sindicats CGT, CCOO, i Metges de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya a Tarragona denuncia el nou intent de la Generalitat per desmantellar la sanitat pública del nostre territori, segons el socialistes “l’anunci del Delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, de fa uns dies anunciant un nou consorci entre sector públic: l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’empresa pública GIPS, i el privat-concertat és una mostra més de l’acció privatitzadora per part del Govern de la Generalitat (CiU) del nostre sistema sanitari”.

El diputat socialista al Parlament de Catalunya, Xavier Sabaté, afirma que “la Generalitat tan sols busca afeblir l’ICS quan per els socialistes, aquest ha de ser el principal garant de l’atenció sanitària pública i universal, posant en mans privades serveis sanitaris que és fins ara es prestaven a través d’empreses públiques. I a més, amb el pretext de millores en l’àmbit de la gestió, s’introdueixen canvis significatius en l’organització i en qui son i com es nomenen els seus responsables. Dubtem que aquests canvis busquin l’interès comú, la millora del servei o beneficis per al conjunt de la ciutadania; per contra pensem que serveixen a uns interessos particulars que no son precisament els de la ciutadania, sinó els de qui els ha nomenat”

Per a Sabaté “una prova que confirma les nostres sospites, és la falta de transparència d’aquest procés de reorganització sanitària que s’ha fet sense comptar amb els metges ni amb els representants de la resta dels treballadors i ocultant-lo a la ciutadania fins al moment en que ja era una realitat”.

Segons Sabaté “aquest model sanitari que aplica el govern convergent de la Generalitat, tan sols portarà problemes, doncs els beneficis d’alguns estaran per damunt del servei a les persones, a més també suposarà problemes laborals pel personal sanitari, donada la possibilitat de “mobilitat laboral” camuflada amb allò que ja s'anomena “prestadorisme laboral”.

Els socialistes en veu de Sabaté volen deixar molt car que “No és una qüestió de capitalitats, provincianismes, o altres debats de campanar, és una qüestió de ciutadania. El Govern de la Generalitat vol desmuntar el sistema sanitari públic de Tarragona i no li ho permetrem, perquè els ciutadans de Tarragona mereixem una sanitat pública i de qualitat”.

Per aquest motiu “exigirem a la Generalitat que l’Hospital Joan XXIII no perdi activitat ni serveis de cap tipus en tot aquest procés de reorganització, i que les decisions sobre el servei sanitari de Joan XXIII i la resta de serveis sanitaris de la nostra zona recaigui en l’administració i no en altres organismes que no tenen el caràcter públic. Cal reforçar la governança i la gestió publica que son els únics que tenen l’obligació de buscar únicament l’interès general i poden ser controlats democràticament".
Redacció TT - 13/08/2014 - 16:42h
A Teresa
14/08/2014
18:19
Això que diu es mentida. El PSC mai ha callat en aquest tema i la hemeroteca és la prova
teresa
14/08/2014
13:05
la CUP fa molt de temps que ho diu i el PSC callat, perquè ara parla?
Jaume
14/08/2014
12:50
neu criticant al PSC i no a qui privatitza, amb el tripartit que alguns dieu es van fer més CAPs i més Hospitals que amb CiU en 27 anys que porten ja governant.

I Joan XXIII el projecte de renovació i creixement el va tindré amb el tripartit i els que l'estan incomplint son els que ens governen ara.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.