Convoquen el segon tancament a Joan XXIII per defensar la Sanitat Pública
  
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha convocat la II jornada de lluita i tancament, que es farà el proper 3 i 4 de juliol a l’Hospital Joan XXIII, i que expliquen amb els següents arguments:

“Des d'un principi, el nostre grup ha reivindicat una xarxa de titularitat i de gestió pública, de qualitat i universal com a objectiu a llarg termini, alhora que ha denunciat el procés de privatització (que considerem encobert per les retallades). A la nostra ciutat aquesta privatització l'hem batejada sota el nom de “teclarització”, per raons òbvies.

Alhora, una de les maneres que hem considerat útil per a denuciar els efectes de les retallades i possibilitar la participació directa d’usuaris i usuàries és la campanya “No marxis sense hora!”, centrada en posar sobre la taula la realitat perversa de les llistes d’espera, i el patiment que amaguen.

Ara bé, les nostres denúncies mai ha anat adreçades al conjunt de treballadors i treballadores (amb independència de la seva funció: personal sanitari, administratiu, de neteja, etc.) sinó als càrrecs directius de l’Hospital, així com als responsables polítics a nivell autonòmic i de demarcació.

En aquest sentit, aquesta segona jornada de lluita que hem convocat per al 3 i 4 de juliol té per objectiu defensar que Joan XXIII sigui un hospital públic de referència a la pràctica, i no només sobre un paper. I, per tant, que gaudeixi d’una dotació pressupostària adient per tal que tots els recursos materials i humans puguin aprofitar-se al màxim.

Al llarg del 3 i 4 de juliol hi haurà xerrades i accions reivindicatives per a exigir l’aturada del desmantellament de l’Hospital. No volem que s’externalitzin serveis, com tampoc que s’acomiadi personal. Volem que els llits i quiròfans estiguin en funcionament i que es contracti el personal necessari per tal que aquest pugui desenvolupar la seva professió de manera diligent i en condicions dignes, fugint de l’estrés al que condueix la política de retallades.

No acceptem que les retallades siguin “imprescindibles”. Sabem que és una decisió política que busca afavorir la sanitat privada i convertir la salut en un negoci encara més suculent. El nostre objectiu és avançar cap una xarxa sanitària completament pública perquè considerem que la cohabitació público-privada és la porta d'entrada a la corrupció, tal i com bé expliquen els companys de Cafèambllet.

Volem que el 3 i 4 la ciutadania de Tarragona i de les nostres comarques s’impliqui en la defensa d’un dret tan fonamental com és la salut, i farem tots els esforços que calguin per tal que el conjunt d’usuaris i usuaris es faci seva aquesta segona jornada de lluita. Necessitem, però, que tant usuàries i usuaris, com el personal de l’HJ23, s’ impliquin també. Als treballadors i treballadores que coneixen de primera mà el pla mesquí del govern de la Generalitat de Catalunya, amb la connivència de la majoria de partits polítics, per a fer de la sanitat un negoci, que extreu benefici a costa de precaritzar la vostra feina i rendibilitzar la salut dels usuaris i usuàries. Esperem la vostra presència, vosaltres que us dediqueu a la imprescindible causa de la cura de la vida de les persones (insistim, sigui quina sigui la vostra funció), és del tot necessària".
Redacció TT - 26/06/2014 - 20:43h
magi
01/07/2014
14:16
Es loable vuestro esfuerzo pero todo está atado y bien atado. Los que mandan no quieren saber nada de la SANIDAD PUBLICA.
Jaume
27/06/2014
14:06
Fare el posible per ser-hi,no podem permetre mes cacicades o "Boitades"
afectat
26/06/2014
23:14
Endavant!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.