L'Hospital Sant Joan de Reus centralitza una nova tècnica per al tractament del càncer de pulmó
  
Els serveis de Pneumologia dels hospitals Sant Joan de Reus (HSJR), Joan XXIII de Tarragona (HJ23) i Verge de la Cinta de Tortosa (HTVC), en col•laboració amb els serveis d'Anestesiologia i d'Anatomia Patològica de l’HSJR, han posat en marxa la tècnica de l'ecobroncoscòpia (EBUS). Aquesta prova es realitza a Reus per a pacients derivats de qualsevol dels hospitals de la província. Ja s’han atès els primers 39 casos amb bons resultats.

L’EBUS és una tècnica indicada principalment per a completar el diagnòstic del càncer de pulmó, que permet explorar el territori ganglionar mediastínic i les lesions pròximes a la tràquea, els bronquis principals i les primeres divisions bronquials, per mitjà de la seva visualització ecogràfica. En molts casos permet fer una punció dirigida per poder precisar els diagnòstics.

L'estudi ganglionar en aquests pacients permet establir amb molta més exactitud el grau d'extensió de la malaltia, i d'aquesta manera es pot adequar millor el tractament. L’EBUS també està indicat per a l’estudi d’altres tipus de patologies.

A tots els pacients se'ls gestiona la prova des del seu hospital d’origen, se’ls programa una visita amb Anestesiologia de l'HSJR per a preoperatori i posteriorment s'adjudica una data per a la prova, que és ambulatòria (alta el mateix dia) i es fa a quiròfan. Els resultats definitius de l'anatomia patològica i/o microbiologia en la majoria dels casos estan disponibles en un màxim de 8 dies a partir del procediment.

La previsió anual d’aquestes proves, tenint en compte tota la referència provincial, pot estar al voltant del 100 casos. Així mateix, amb aquesta iniciativa els pacients s’estalvien el trasllat als centres hospitalaris de Barcelona i es millora considerablement la llista d’espera.

El desenvolupament d’aquesta tècnica és el resultat més important fins l’actualitat d’una iniciativa de col•laboració entre els serveis de Pneumologia dels tres centres amb l’objectiu d’oferir als pacients de les comarques tarragonines una atenció pneumològica de màxim nivell.
Redacció TT - 09/06/2014 - 21:42h
Jaume
12/06/2014
08:31
Quan es va anunciar el pacte entre els alcaldes de Tarragona i Reus vaig dir que d,una manera altre sortiriem perde, que son uns manllevadors, el que no,pensabe es que actuesin tant aviat, be ja tenim la primera a favor d,ells.
caballo grande, ande o no ande
10/06/2014
19:43
Vaig estar al nou hospital de Reus i a mi em va semblar que estava en un aeroport.
tarragoní
10/06/2014
11:24
Semblaba que el Joan23 era la referencia territorial. Ara sabem com es prepara el futur.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.