La CUP demana al govern un pla d'acció per fer front la violència i l'augment de la delinqüència a la Part Alta
  
Fets com els que han tingut lloc el passat cap de setmana a la Part Alta de la ciutat són intolerables i cal implementar una solució immediata davant la creixent violència que es viu al barri amb un augment de la delinqüència. Des del Grup Municipal de la CUP fa temps que alertem el govern d’ERC i ECP de la complexitat de la situació i de la necessitat d’actuar amb urgència.

Ja fa mesos que el barri està immers en un conflicte que es va agreujant amb el pas dels dies i cal una resposta immediata del govern de la ciutat, amb un pla integral coordinat amb tots els agents implicats i interpel.lats en aquests àmbits per actuar i abordar la situació de manera conjunta i adequada. Aquesta resposta, però, no arriba i la problemàtica s’agreuja. És per això que des de la CUP, una vegada més, instem al govern a que faci les passes necessàries per articular una solució adient al conflicte que es viu a la Part Alta des de fa mesos i del qual els grans perjudicats són els veïns i les veïnes.

En aquesta intervenció integral cal garantir, en primer terme i amb urgència, el benestar dels veïns i les veïnes. Al mateix temps, cal acompanyar-ho d’accions que facin de la Part Alta un lloc habitable, amable i a l’alçada del valor que té. Pel que fa als joves sense referents familiars, és necessària una intervenció reparadora, educativa i ocupacional, doncs l’actuació policial i repressiva s’ha demostrat totalment ineficaç i només trasllada el conflicte a altres llocs de la ciutat, com ha estat el cas del Rancho Grande. I, en darrera instància, com hem repetit moltes vegades des de la CUP, és imprescindible establir una política real de rehabilitació i intervenció vers el miler de pisos buits de la ciutat per garantir el dret a l’habitatge de totes les ciutadanes.

En aquest sentit, la CUP apostem pel dret a la ciutat i això passa perquè l’habitatge, els locals comercials i altres infraestructures urbanes, el Patrimoni i l’entorn es valorin pel servei que poden donar i que no perdin la seva funció social, allunyant-nos de la criminalització del moviment ocupa o de la ocupació social que res té a veure amb el conflicte existent ara mateix a la nostra ciutat.

Així doncs des de la CUP insistim en què el govern municipal ha de coordinar-se amb la resta de les administracions i actuar de forma immediata i integral.
Redacció TT - 01/09/2020 - 11:17h
Salud e incivismo
02/09/2020
14:22
Pues empezarán por echarlos a ellos y sus cachorros de arran que son los que lo llenan todo de pintadas y carteles pegados en cualquier fachada.
gallines aviades
01/09/2020
17:51
Són gallines aviades que les porten al "corral" i les tornen a aviar.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.