La CUP sosté que la macrooperació al 'Rancho grande' és propagandística i no resoldrà els problemes de convivència
  
L’operatiu policial desplegat dijous des de primera hora al c/ Sant Andreu, al barri del Serrallo, per a la CUP de Tarragona és una acció propagandística que només acabarà amb els problemes de convivència de forma temporal i parcial. Aquests es reprodueixen des de fa anys a tots els barris de la ciutat, i tenen el seu origen en l’abundant parc de pisos buits que són propietat de bancs i grans tenidors, així com en la vulneració del dret a l’habitatge. Mentre no es resolguin aquestes dues problemàtiques, que són les dues cares de la mateixa moneda, la CUP alerta que els conflictes veïnals derivats d’ocupacions es reproduiran periòdicament i es limitaran a desplaçar-se, generant greuges i problemàtiques greus als veïns i veïnes d’arreu de la ciutat.

En aquest sentit, la Candidatura d’Unitat Popular assegura que és imprescindible crear un parc públic de lloguer social i lamenta que el govern municipal encara no ha complert cap dels seus compromisos, ni d’investidura ni pressupostaris, relacionats amb garantir el dret a l’habitatge i acabar amb els pisos buits. La CUP recorda que encara no s’ha elaborat el cens de pisos buits, ni tampoc s’ha creat la partida de 600.000€ per a la rehabilitació de pisos buits que es destinin a lloguer social, la qual permetrà multar els bancs i grans tenidors per acumular pisos amb caràcter permanentment desocupat.

En relació al desplegament policial d’aquest matí al «Rancho Grande», la CUP vol conèixer la quantitat de persones que han requerit ser reallotjades perquè es troben en una situació de vulnerabilitat social, i a quantes d’elles s’ha reallotjat. Igualment, atès que el portaveu del govern local, Xavi Puig, ha parlat de solució «a curt termini» la formació anticapitalista també es pregunta quin és el pla a mig termini que tenen ERC i ECP per garantir el dret a l’habitatge a la ciutat que governen.
Redacció TT - 21/08/2020 - 11:06h
li diuen justícia
22/08/2020
12:41
Els okupes estan emparats per la llei.
Ja
21/08/2020
16:15
A alguno de estos cachondos/as les han ocupado su casa los Okupas?...Ah claro....
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.