La CUP proposa la creació d'un Projecte Educatiu de Patrimoni
  
La formació planteja acordar la creació d’un Projecte Educatiu de Patrimoni que, donada la varietat i riquesa que té Tarragona, “podria omplir-se de múltiples continguts i enfocaments”. La Portaveu del Grup Municipal, Eva Miguel, apunta que “cal adoptar una concepció global de Tarragona com un únic jaciment arqueològic”, així com entendre els seus monuments “en la seva totalitat, tant espacial com cronològicament”. La formació vol acordar en el Ple de demà que la Taula de Gestió del Patrimoni articuli una sectorial per tal de treballar de manera multidisciplinar l’elaboració d’un Projecte Educatiu de Patrimoni “transversal i englobant tots els diferents períodes històrics de la ciutat de Tarragona”, amb la participació de tècnics de l’IMET, Patrimoni, Cultura i Joventut. Aquest projecte ha de permetre “una difusió de qualitat de tot el nostre patrimoni”.

Les cupaires proposen articular activitats dirigides als diferents cicles escolars treballades conjuntament amb la comunitat educativa, recuperar programes com “Adopta un monument” per cicles de secundària, realitzar programes inter-generacionals, realitzar col•laboracions amb l’Escola d’Art per conèixer i entendre les tècniques artístiques, així com col.laborar amb centres de recerca com l’IPHES, l’ICAC o la URV.

Les anticapitalistes volen posar de relleu que, fins al moment, “el tipus de gestió que s’ha projectat sobre el patrimoni de Tarragona ha estat nefasta”, tant pel que fa a la manca de coordinació entre les administracions que tenen competència sobre el patrimoni tarragoní, com per “l’inexistent projecte de ciutat, on sempre s’ha prioritzat el patrimoni romà en detriment d’altres elements monumentals”. Per últim, la consellera Inés Solé assenyala que “el model d’explotació turística ha contribuït al maltractament del nostre patrimoni, deixant moltes vegades de banda la seva posada en valor i treballant d’esquenes als veïns i veïnes de la ciutat”. És per aquest motiu que la CUP aposta per “socialitzar el patrimoni amb la població tarragonina i no dirigir únicament les polítiques de la regidoria de Patrimoni al turisme”.
Redacció TT - 19/04/2021 - 20:02h
si no fos
23/04/2021
21:15
I gràcies a un nord-americà que va pagar de la seva butxaca el desenterrament de l'amfiteatre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.