Ajuntament i Generalitat analitzaran plegats les necessitats i actuacions del patrimoni
  
La tercera setmana de desembre es reunirà una comissió bilateral Ajuntament – Generalitat de Catalunya per tractar les necessitats i les actuacions del conjunt patrimonial de la ciutat. Així ho ha manifestat aquest dijous l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, qui ha comparegut aquest migdia davant dels mitjans de comunicació acompanyat pel conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo.

Ricomà ha aclarit que l'informe encarregat per la Generalitat de Catalunya sobre l'estat del patrimoni de la ciutat no es va rebre oficialment fins aquesta setmana, quan l'actual equip de govern en va tenir coneixement per primera vegada. L’alcalde també ha afegit que s'analitzarà internament perquè, si a nivell tècnic municipal es tenia coneixement de l'existència d'aquest informe des del mes de març, no se n’havia donat compte.

L’alcalde Ricomà ha explicat: "La tercera setmana de desembre convocarem una comissió bilateral entre Ajuntament i Generalitat, tècnica i política, per tal de buscar línies de cooperació tant per a l'amfiteatre com per a la resta del conjunt monumental". I ha afegit: "Per nosaltres la cura del patrimoni és importantíssima, tant des del punt de vista històric com de factor generador d'oportunitats de futur. És per això que farem possible la inversió necessària que els últims anys no hi ha hagut".

Després de la trobada amb la Generalitat es convocaria una reunió del Consell Assessor de Patrimoni per compartir les conclusions de la reunió amb els representants del sector.

La Candidatura d'Unitat Popular considera tot plegat un despropòsit


I en aquest sentit, ha emés el següent comunicat:

"Manifestem la nostra creixent preocupació pel desgavell generalitzat i la falta de transparència en matèria de Patrimoni a Tarragona. Des de la Candidatura d’Unitat Popular considerem un despropòsit la manca de diligència en els diferents fronts oberts que té l’Ajuntament en problemàtiques del Patrimoni de la ciutat.

Pel que fa a l’amfiteatre, avui s’ha fet pública l’existència d’un informe impulsat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat que es va entregar als tècnics del consistori al març. Tot sembla indicar que el dit informe apunta a les mateixes conclusions que l’entregat al setembre. És per això que la CUP n’hem sol.licitat una còpia avui mateix per poder-ne estudiar el contingut. Cal esbrinar els motius que han suscitat aquesta aparent omissió d’informació per part del cos tècnic de l’Ajuntament i emplacem al conseller Pinedo a depurar responsabilitats o assumir-les personalment.

És per tot plegat que des de la CUP hem sol.licitat una reunió amb el conseller Pinedo, l’alcalde Ricomà i els tècnics de Patrimoni Històric de l’Ajuntament".
Redacció TT - 05/12/2019 - 16:44h
CATALA MONTILLES
11/12/2019
20:19
VINGA NO VALEU ALS DOS PER FER UNA Y.
Un
10/12/2019
18:46
demaneu les pilastres del palau de la generalitat
son nostres
I feu un inventari de tot el patrimoni i Mireya lo qué falta
Bergonyos
deixadesa i avorriment
09/12/2019
12:08
I ca l'Ardiaca què? Hi han fet un búnquer; quan vingui un tornado, però, s'ho emportarà i farem net.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.