Jordi Romeu
Jordi Romeu
Lluitem per salut


El proper dimarts 24 de novembre a les 18h hi ha convocada una concentració en defensa de la sanitat pública davant el CAP Jaume I (Carrer Felip Pedrell, 2 de Tarragona) pel Grup de Treball en defensa de la Sanitat.

Mobilitzar-nos per la defensa d’una santitat pública i popular, defensar la salut de la classe treballadora, és fonamental per tal de solucionar en favor nostre aquest desastre en el que malvivim. Defensar una salut per al poble és just l’oposat de defensar la salut per al benefici privat.

La salut burgesa ens ha ofert escenes macabres. Hem vist morir milers d’ancians i ancianes en l’abandonament més inhumà en residències barates de la indústria de la salut i en hospitals empobrits després d’anys de desmantellament en benefici de la sanitat privada. La salut tal i com l’entén el capitalisme és antagònica a la salut humana.

És encertat el que van dir recentment les companyes d’Endavant en una acció reividicativa davant la Delegació de la Generalitat a Tarragona: «Si no podem arribar a final de mes hi perdem en salut, si vivim en pisos de 50 m2 hi perdem en salut». Cal superar la lògica estreta dels conceptes amb els que pensem la realitat. Hem d’ampliar el concepte de salut, fer-lo dinàmic, perquè la salut ens remet a la vida, i la nostra vida està amenaçada pel canvi climàtic, per les guerres, per l’atur, pel racisme, per no poder accedir a l’habitatge, sempre tenint en compte que des de Fourier l’emancipació humana es mesura per l’emancipació de la dona. En definitiva, ens hem de mobilitzar, organitzar, contra l’estructura capitalista que s’amaga sota la salut burgesa. En època de confinaments, desesperació, por, depressió... la millor manera per a mantenir la salut mental és lluitar per a superar el capitalocè.

L’extrema dreta, l’irracionalisme, aprofita el caos inicial de les crisis capitalistes per atraure desorientats i desorientades. També intervenen en la defensa abstracta de la salut i ja coincidim en les concentracions. El seu enfoc no supera el marc de la «llibertat individual», no aborden la problemàtica des d’una perspectiva comunal ni amb visió de totalitat. Justament el feixisme és la forma política més brutal per a defensar els interessos econòmics burgesos, no pot oferir una salut popular perquè és el gos del benefici privat. Cal estar atentes als seus discursos i formes confoses per desemascarar-los, denunciar la seva demagògia i expulsar-los del camp popular.

Usuaris, usuàries, treballadors i treballadores, defensem la nostra salut pública, creem un poder popular capaç d’atemoritzar els despietats que fan negoci amb la nostra salut. Participem de les mobilitzacions per mesurar les nostres forces i així passar d’estar a la defensiva per organitzar l’ofensiva.
Jordi Romeu - 16/11/2020 - 14:08h
covid només
17/11/2020
18:37
Ara tot és covid. No hi ha més malalties. Han desaparegut.
Pep Lludriga
16/11/2020
22:03
Va dir Taaaat
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.