L’Agència Catalana de l’Aigua recuperarà diversos trams de ribera del riu Francolí a les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt Camp
Les mesures, amb un cost de 350.000 euros, es desenvoluparan a Montblanc, Valls i la Masó (en aquest darrer municipi, l’actuació ja s’ha desenvolupat)
  
L’Agència Catalana de l’Aigua està desenvolupant, de manera conjunta amb els ajuntaments de Montblanc i Valls i la Fundació Acció Natura, diverses actuacions que permetran la recuperació de diversos trams de ribera del riu Francolí a les localitats de Montblanc (Conca de Barberà), Valls i la Masó (Alt Camp).

Aquestes actuacions tenen un cost total de 350.000 euros finançats en un 70% per l’Agència i el 30% restant per les parts anteriorment citades. Aquestes actuacions posen de manifest que és possible recuperar els trams de ribera que estan degradats i alterats.

A Montblanc s’actuarà a la zona de l’emblemàtic pont Vell -infraestructura de gran interès paisatgístic, natural i social- mitjançant la recuperació de la morfologia natural del tram i de la presència d’alberedes, canyissars i altres vegetacions pròpies de ribera.

Pel que fa a les mesures que es duran a terme a Valls, aquestes se centraran al voltant del pont d’en Goi, on es retiraran espècies al•lòctones invasores com ara la canya americana, que se substituirà per àlbers, salzes, tamarius i joncs entre d’altres, en un indret d’elevat valor històric i ambiental.

Finalment, pel que fa a la Masó, ja s’ha dut a terme una actuació, per part d’Acció Natura, que ha suposat la retirada de deixalles i d’importants nuclis de canya americana, així com la recuperació de vegetació pròpia d’aquests trams com àlbers, pollancres, freixes, tamarius, salzes, saücs i gatells, entre d’altres.
Redacció TT - 18/12/2008 - 12:38h
M A P
20/12/2008
20:18
Enhorabona per l'actuació. Recuperar l'entorn al Francolí és una trista matèria pendent per a un govern que es declara compromès amb el medi ambient. Em xoca però l'èmfasi posat amb la liquidació de les "canyes americanes"(xenofòbia vegetal? antiamericanisme botànic?). El llit del riu és ,en molts trams,ple de deixalles. De debò és tant important gastar-se tants calerons per a liquidar unes canyes?
Magí
19/12/2008
08:52
De que servirà si quan arriba a tarragona és el riu més desgraciat del Mon
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.