0 comentaris
11:11
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Dos nous incidents a Ascó II i Vandellós II en les darreres hores
Segons informa el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) el titular de la central nuclear de Vandellós II ha comunicat, seguint el procediment reglamentari, el succés notificable consistent en l'activació dels sistemes de detecció d'incendis, per alarma de fum, en el cubiculum de la bomba de càrrega A, sense actuació del sistema.

A les 20:00 hores d'ahir 30 de juny, es va activar l'alarma a causa del trencament del circuit d'oli de la bomba de càrrega A de el circuit primari. El titular ha alineat la bomba de reserva i ha indicat en la notificació d'aquest succés que no s'ha produït incendi.

La central es manté en operació normal a potència. Diu el CSN que el succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient, classificant-se preliminarment com nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

El CSN també informa del succés notificable de la CN Ascó II consistent en la variació de potència no programada superior al 20 per cent de la potència tèrmica autoritzada. Segons ha informat l'empresa, a les 18:39 d'ahir dia 30 de juny, es va produir la baixada de potència de la turbina un 30 per cent de la càrrega a causa de la desocupada automàtica d'una de les turbobombas d'aigua d'alimentació principal. La planta es troba estable al 70 per cent de potència i el titular està revisant la causa de la desocupada de la bomba.

Segons el CSN, el succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient, classificant-se preliminarment com nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

Recordem que ahir Tottarragona.cat va informar d’un nou incident produït el dia 28 de juny a la Central Nuclear d’Ascó I durant el procés d’alineament per a la prova preceptiva d’obertura de les vàlvules de retenció d'injecció a branques calentes del primari.

Segons declaracions del portaveu del Gepec, Damià Vernet, Ascó I, Ascó II i Vandellòs II, ja acumulen 18 dels 22 successos de totes les centrals nuclears de l’Estat espanyol, o el que és el mateix, el 75%, demana per tant el tancament immediat de les Centrals Nuclears i considera la situació de vergonyosa.
Pili Domínguez - 01/07/2008 - 11:11h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.