0 comentaris
17:12
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La UE aprova la retirada gradual de les bombetes incandescents d'aquí al 2012
  
Els països de la UE han aprovat aquest dilluns la retirada gradual de les bombetes incandescents de més de 100 watts de potència a partir de 2009 fins a la seva desaparició total el 2012, tal com havia proposat la Comissió Europea (CE). L'Executiu comunitari calcula que el canvi cap a dispositius d'il•luminació eficients suposarà un estalvi de gairebé 40 teravatios hora (equivalent al consum de Romania o al d'onze milions de llars europees) i un retall de les emissions de diòxid de carboni de quinze milions de tones.
En termes econòmics, la substitució de bombetes suposarà a l'any un estalvi de fins a 50 euros per llar o d'entre 5.000 i 10.000 milions d'euros en tota la UE, "diners que podrà destinar-se a altres fins", ha destacat el comissari europeu d'Energia, Andris Piebalgs, en una roda de premsa. Segons les organitzacions ecologistes, el consum de bombetes incandescents és de tres a cinc vegades superior al de les eficients. La seva substitució contribuirà a la reducció del consum d'energia en il•luminació en un 60%, la qual cosa equival a uns 30 milions de tones de diòxid de carboni a l'any.
El comitè d'experts de països de la UE que ha pres aquesta decisió ha tingut en compte des de les expectatives del consumidor i els riscos per a la salut fins que la retirada es faci de manera gradual per donar un temps d'adaptació als fabricants. Els consumidors encara tindran la possibilitat d'elegir entre bombetes fluorescents compactes de llarga durada (les que produeixen major estalvi, un 75%) o halògenes equivalents a les incandescents en la qualitat d'il•luminació, però que suposen un estalvi d'entre un 25 i un 50%.
L'Executiu comunitari informarà ara el Parlament Europeu i preveu adoptar formalment la mesura al març de 2009.
Redacció TT - 12/12/2008 - 17:12h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.