0 comentaris
12:02
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Repsol s'uneix a Enerkem i Agbar per construir una planta de valorització de residus a Tarragona
  
Repsol s'unirà al projecte Ecoplanta junt a Enerkem, líder tecnològic amb seu a Montreal, i a Agbar, especialista a nivell mundial en la gestió d'aigües i residus, per construir una planta de conversió de residus en nous productes químics a Tarragona. En el marc de la jointventureEcoplanta Molecular Recycling Solutions, la nova factoria processarà unes 400.000 tones de residus sòlids urbans no reciclables dels municipis propers i produirà al voltant de 220.000 tones de metanol anualment. Aquest metanol s'utilitzarà com a matèria primera per produir materials circulars o biocombustibles avançats, la qual cosa contribuirà a evitar l'emissió d'unes 200.000 tones de CO2 cada any i a reduir els residus que d'una altra manera acabarien a l'abocador. Aquesta aliança és un pas més en l'ambiciós objectiu de la companyia multienergètica d'arribar a les zero emissions netes el 2050.

La planta serà la primera que es construeixi a la Península Ibèrica d'aquest tipus i estarà gestionada per Repsol i Agbar, mentre que Enerkemen serà el soci tecnològic clau. La decisió final d'inversió del projecte es durà a terme en el primer trimestre de 2022 i està previst que la planta entri en funcionament a finals de 2025. El projecte ja ha obtingut l'Autorització Ambiental Integrada i la Declaració d'Impacte Ambiental favorable per part de les autoritats.

Repsol compta amb un Complex Industrial de primer nivell a Tarragona, la qual cosa permetrà establir sinergies entre les dues instal.lacions. Aquest centre petroquímic de Repsol és el més important d'Espanya i entre els molts tipus de polímers que allà es produeixen, destaca la gamma de productes altament especialitzats per al sector de l'automoció, com els polímers d'alta resistència a l'impacte.

Segons José Luis Bernal, Director Executiu de Productes Químics de Repsol, "ens complau enormement unir forces amb socis tan rellevants i innovadors en la gestió de residus, perquè ens permet demostrar un cop més la nostra aposta per l'economia circular i reforça el nostre compromís de reciclar l'equivalent al 20% de la nostra producció de poliolefines a 2030".

Els residus sòlids urbans són de naturalesa molt heterogènia. Per poder transformar-los en productes d'alt valor afegit com el metanol, la planta utilitzarà una tecnologia molt complexa, la gasificació. Enerkem és propietària d'aquesta tecnologia d'última generació, la primera que ha estat provada a escala industrial després d'un rigorós procés d'escalat que ha durat més d'una dècada i que s'ha dut a terme a la seva planta de demostració situada a Edmonton (Alberta, Canadà). A més, ja es troba en construcció una nova instal.lació a Varennes (Quebec, Canadà).

Dominique Boies, Conseller Delegat i Director Financer d’Enerkem: "Estem orgullosos de donar la benvinguda a Repsol com a soci per seguir donant suport a les nostres instal.lacions a Tarragona. La seva gran experiència en el sector, unida a la d'Agbar, ens permetrà seguir demostrant els enormes beneficis de la nostra tecnologia, única i disruptiva en el sector, gràcies a la qual podem transformar residus en plàstics renovables o biocombustibles avançats".

El projecte, que compta amb una inversió rellevant, ha estat seleccionat per passar a la fase 2 del Fons d'Innovació de la Unió Europea, que dona suport a tecnologies altament innovadores i grans projectes emblemàtics a Europa per aconseguir importants reduccions d'emissions.

Sobre Repsol

Repsol és un proveïdor global multienergètic que facilita la transició cap a un model energètic amb menys emissions. Posseeix actius de generació elèctrica de baixes emissions i està desenvolupant diversos projectes d'energia renovable fotovoltaica i eòlica. Repsol s'ha marcat l'ambiciós objectiu de ser una empresa amb zero emissions netes a 2050 i compta des de 2016 amb una estratègia d'economia circular que s'aplica a tota la cadena de valor de la companyia, des de l'obtenció de matèries primeres fins a la comercialització de productes i serveis.

Orientat a l'economia circular, el negoci químic de la companyia també contribuirà de manera decisiva a una economia més descarbonitzada i aposta per l'eficiència dels seus processos químics industrials. Els seus productes es fan servir per fabricar objectes quotidians que milloren la qualitat de vida, el benestar i la seguretat de les persones. La seva àmplia varietat de productes químics abasta des de productes petroquímics de base fins derivats, i inclou una àmplia gamma de poliolefines, totes elles 100% reciclables. La companyia també compta amb tres grans instal.lacions petroquímiques a Europa on es desenvolupen productes diferenciats d'alt valor afegit.
Redacció TT - 29/04/2021 - 12:02h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.