L'Ajuntament crea un mapa d'espais verds de la ciutat que localitza els parcs i jardins urbans
  
Des de 2020 Tarragona ha entrat a formar part de la xarxa Viles Florides com la vila florida més gran de Catalunya. Aquesta iniciativa promou la transformació dels pobles i ciutats de Catalunya a través d’espais verds urbans i enjardinats, i posa en valor la riquesa natural i paisatgística. Amb aquesta filosofia, doncs, reconeix públicament aquells indrets que són un exemple a seguir en aquest àmbit.

Durant el mes de maig de 2021, la ciutat serà guardonada amb un grau de distinció, les Flors d'Honor, atorgat per integrants de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i, per tal d’acompanyar aquesta distinció, l’Ajuntament ha tirat endavant una sèrie d’accions divulgatives que tenen l’objectiu de visibilitzar i posar en valor l’activitat que la ciutat genera en l’àmbit dels parcs i jardins, la natura i la sostenibilitat.

D’aquesta manera, la pàgina web https://www.tarragona.cat/vilaflorida, des d’avui inclou diversos recursos i fa una crida a la participació ciutadana:

• D’una banda, hi destaca el mapa d'espais verds de Tarragona, que localitza els diversos parcs i jardins ubans i també els indrets d’interès natural que ens envolten. El mapa inclou informació sobre aquests espais, així com imatges, que permeten als ciutadans planificar amb detall una escapada a la natura més propera. En aquest enllaç s’hi pot consultar un tutorial de presentació: https://youtu.be/cs0hgr87fls.

• D’altra banda, des de la web també es pot accedir a la galeria d'imatges de tots els espais verds de què disposa la ciutat i també s'hi visualitzaran les imatges que els ciutadans etiquetin amb #TGNVilaFlorida a la xarxa social Instagram.

• Finalment, també és destacable la publicació de la primera píndola de la secció TGN Verda, que inclourà l’estrena de l'estrena d’un total de 4 audiovisuals on tarragonins i tarragonines expliquen experiències al voltant del potencial ecològic i sostenible de la ciutat. El primer vídeo està dedicat al Parc Ecohistòric del Pont del Diable de Tarragona, i el gerent de l'empresa Limonium, Eduardo Soler, ens hi explica per què aquest indret de trobada i de reconciliació entre l'urbà i la natura és un espai tan excepcional (https://youtu.be/5HnzKAkuCag).

Crida a la participació ciutadana

Amb motiu de la visita del jurat a Tarragona el proper mes de maig, l’Ajuntament fa una crida als ciutadans i ciutadanes per tal que vesteixin els seus balcons i espais a l’aire lliure amb les flors i les plantes que més els agradin. “Volem aconseguir que Tarragona tingui molt de color i demostri la seva estima per la natura. Ens agrada que Tarragona sigui la capital més gran de Catalunya que és vila florida. Pensem que això ens pot ajudar a captar turisme de proximitat i que pot animar altres municipis a treballar per millorar els seus espais verds”, remarca el conseller de Medi Ambient i Espais Públics, Xavier Puig.

A més, l’Ajuntament convida a visibilitzar aquesta acció a partir de fotografies o de vídeos, de manera que demana als tarragonins i tarragonines que comparteixin imatges dels seus balcons a les xarxes socials amb l’etiqueta #TGNVilaFlorida.

Les Flors d’Honor

Les Flors d’Honor certifiquen els municipis que participen a Viles Florides i reconeixen la seva aposta per a la millora de l’espai urbà. S’entreguen anualment i van des d’una a cinc.

Per determinar-ne el grau, es puntuen les temàtiques següents de manera detallada:

• Patrimoni vegetal i paisatgístic: diversitat botànica, qualitat del manteniment...
• Medi ambient i sostenibilitat: gestió del sòl, aigua, residus...
• Activitats, turisme i comunicació: iIniciatives municipals d’ús turístic dels espais verds, promoció del distintiu Vila Florida, participació ciutadana, programes d’educació ambiental...
• Impacte visual: rellevància i gestió del paisatgisme, parcs, jardins, carrers, edificis...
• Visita del jurat: organització i circuit adequat.

En el cas de Tarragona, està previst que el jurat que atorga les Flors d’Honor, integrat per membres de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, visiti la ciutat durant el mes de maig de 2021.
Redacció TT - 14/04/2021 - 15:59h
un parc desaprofitat
15/04/2021
20:03
És una llàstima com està de desaprofitat el Parc de la Ciutat. Rehabilitant la caseta aquella podria ser un bon punt de trobada i relax per fer una cervesa o un cafè.
La porta d'entrada caldria acabar de pintar-la. Ja porta tres anys així.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.