Una aplicació mòbil informarà als usuaris del percentatge d'ocupació de les platges
  
L’Ajuntament de Tarragona ha presentat l’aplicació mòbil i web que donarà a conèixer en temps real el percentatge d’ocupació de les platges del nostre municipi amb l’objectiu de mantenir les mesures de seguretat, la distància social i minimitzar el risc de contagi de la Covid-19.

Des d’aquest dilluns ja es pot consultar a l’App TGN Emergències el grau d’ocupació de les platges del Miracle, l’Arrabassada, la Savinosa, Cala Romana i la Móra, que estan indicades amb els colors verd, taronja o vermell segons l’afluència de l’aforament. Aquesta informació també està disponible al web https://www.tarragona.cat/platges2020

El conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, ha explicat en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat pels comandaments de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, que “es tracta que la ciutadania gaudeixi de les platges amb seguretat i per això comptem amb un sistema automàtic de control de l’aforament que ens dona la seguretat que el distanciament entre la població és el que ens garanteix la seva seguretat. A partir d’uns d’indicadors, que són de 9m2 per persona, s’ha calculat quin és l’aforament ideal per mantenir aquest criteris de seguretat”. Tot i que l’aforament podria ser de 4m2 per persona, l’Ajuntament ha preferit la ràtio de 9m2 per persona.

Amb l’aplicació de platges TGN Emergències es vol facilitar que abans de sortir de casa per anar a la platja es consulti l’aforament i si hi ha lloc disponible, la informació que facilita és en temps real. En el cas que l’ocupació sigui alta, la recomanació és anar a una altra platja amb menys persones.

El sistema funciona amb una xarxa de 18 sensors òptico-mètrics 3D que s’han distribuïts a cinc platges: El Miracle, l’Arrabassada, la Savinosa, Cala Romana i la Móra, que aporten al sistema d’informació dades en temps real de l’ocupació i monitorització, incloent informació meteorològica i de contaminació acústica.

Amb l’ajut de la intel.ligència artificial, el sistema reconeix i quantifica el número de persones hi ha. Les dades es transmeten a la plataforma de gestió al núvol, des d’on es processa i es publica. El programa no emmagatzema ni transmet imatges i, per tant, no enregistra ni gestiona cap dada personal, preservant així la privacitat i intimitat de les persones.

La platja Llarga no es monitoritzarà mitjançant aquest sistema per qüestions tècniques i el control de l’aforament es farà reforçant la presència de la Guàrdia Urbana.

El conseller Manel Castaño ha subratllat que “la tasca de la Guàrdia Urbana tindrà el caràcter principalment d’orientar, ajudar i informar i que s’entengui que estem vetllant per la seva seguretat sanitària”. Al mateix temps que ha fet una crida a l’autoresponsabilitat. A les platges estaran presents 8 patrulles de la Guàrdia Urbana més el reforç ordinari que sigui necessari.

Cal dir, que aquesta és la primera setmana de funcionament del sistema que està en període de proves i validació, doncs s’estan realitzant els ajustos dels equips i l’índex d’aforament.

Megafonia i indicador lumínic

D’altra banda, el mateix sistema incorpora a les cinc platges un punt de megafonia, de forma que quan es detecta que l’aforament assoleix el 80%, s’emet un missatge d’àudio als usuaris de les platges alertant de la situació, orient a la gent que canviï de zona a la mateixa platja o que vagi a una altra. També s’ha instal.lat un indicador lumínic a cada platja, tipus semàfor com a reforç pels vianants. A més, es preveu difondre les dades de l’aforament en diferents pantalles informatives que es podran visualitzar, per exemple, en les oficines de turisme, equipaments municipals, etc.

El conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, ha explicat que “tots aquests serveis que hem posat en funcionament per informar de l’aforament de les platges, l’App TGN Emergències, la web de l’Ajuntament, la megafonia, els indicadors lumínics, així com la campanya de comunicació amb recomanacions a la ciutadania, és perquè aquest estiu tothom pugui gaudir de les nostres platges de forma segura i minimitzar els riscos”.

Campanya sobre les normes d’ús de les platges

Per reforçar les recomanacions als banyistes, l’Ajuntament també ha posat en marxa la campanya ‘Aquest estiu, que corri l’aire!’ per tal de donar difusió a les normes d’ús de les platges de forma segura. Així, s’estan col•locant 16 plafons distribuïts per les platges del municipi amb una sèrie de recomanacions.

Aquestes recomanacions també estaran presents als autobusos municipals, marquesines, plafons a la Rambla Nova, espais municipals, a la web i les xarxes socials de l’Ajuntament, entre d’altres. A més, s’emetran en missatges per la megafonia dels vehicles dels voluntaris de Protecció Civil.

Al web https://www.tarragona.cat/platges2020 a més de les dades de l’aforament, es poden trobar les normes d’ús de les platges en català, castellà i anglès.

Aquestes són les recomanacions de la campanya:

• Recorda que cal mantenir la distància de seguretat entre persones i grups de persones que no convisquin.

• Evita la pràctica de jocs col.lectius que puguin generar contacte físic entre les persones.

• Abans d'accedir-hi, consulta l’App TGN Emergències o el semaÌ€for instal.lat en algunes platges per saber-ne el grau d'ocupació. Si els indicadors estan en vermell, no hi entris.

• Quan circulis per les passarel.les d’accés, fes-ho en el sentit que t’indiquen els senyals pintats a terra.

• Procura accedir a la sorra amb un calçat diferent del que utilitzis pel carrer.

• Et recomanem que col.loquis una estoreta entre la sorra i la tovallola.

• Procura no romandre-hi més de 3 h.

• És obligatori portar la mascareta quan no estigui garantida la distància de seguretat interpersonal.

• Renta't les mans amb aigua i sabó́ abans de sortir de casa i de seguida que hi hagis tornat.

• Et pots descarregar l'App TGN EmergeÌ€ncies per saber el grau d’ocupació de les platges abans de sortir de casa.
Redacció TT - 29/06/2020 - 14:52h
nova anormalitat
30/06/2020
11:47
Tot va pel mòbil ara. No sóc d'aquesta generació. Sóc de la generació abans que aquesta. Cada vegada trobo més a faltar l'atenció personal. Aquesta generació ho té tot empastifat. La felicitat no te la fan, te la fas tu!
Demasiado moderno
30/06/2020
09:13
Para las personas mayores es un problema los mobiles.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.