Tarragona manté les 4 Banderes Blaves a les seves platges
  
La ciutat de Tarragona ha obtingut enguany quatre banderes blaves per les platges de l’Arrabassada, Savinosa, La Móra i Tamarit.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), en col.laboració amb la Generalitat de Catalunya, atorga anualment el distintiu Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal.lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l'aigua excel.lent. Aquest any, Espanya ha aconseguit un total de 688 banderes, per la qual cosa se situa en primera posició del rànquing mundial.

Tamarit compta amb bandera blava des de l’any 2012. La Savinosa compta amb bandera blava des de l’any 2010. La Mora i l’Arrabassada compten amb bandera blava des de principis dels noranta.

Els objectius de la concessió dels guardons Banderes Blaves és elevar el grau de consciencia ciutadana i el grau d'intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l'entorn de les platges i ports d'Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).

Al mateix temps es promociona, a través de la concessió de les Banderes Blaves d'Europa, un símbol europeu de reconeixement i emulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilitzaciódels recursos naturals i el respecte de l'entorn.

Els criteris per obtenir la Bandera Blavas'agrupen en quatreàrees: Qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal.lacions.

Obligacions i recomanacions per anar a la platja

Per altra banda, recordar que -des del 25 de maig -està permès prendre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics a la platja. També s'hi poden fer trobades d'un màxim de 20 persones.

Ara bé, recorda, a la platja...

• L'esport sempres'ha de practicar sense contacte físic amb altres persones i no s’hi permet en els jocs col.lectius.

• Cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2 m entre persones i grups de persones que no convisquin.

• Cal que deixis lliure una franja de seguretat respecte de la primera línia de mar.

• Accedeix a la sorra amb un calçat diferent del que utilitzis pel carrer.

• Col.loca una estoreta entre la sorra i la tovallola.

• No hi romanguis més de 3 h.

• No hi haurà lavabos ni dutxes a disposició.
Redacció TT - 16/06/2020 - 11:11h
apanoi
16/06/2020
21:17
I cap Verda????????????
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.