L'Ajuntament reforça els tractaments preventius per reduir la presència del mosquit tigre
  
L’Ajuntament de Tarragona està fent tractaments preventius per eliminar les larves de mosquits i, en especial, el tigre des del passat 3 d’abril. Enguany s’ha avançat el tractament a causa de les pluges continuades d’aquests darrers dos mesos i les elevades temperatures que estem tenint. La pluviometria marca molt el desenvolupament de la campanya anual de mosquit tigre. “L’estiu passat va ser força sec; per aquest motiu hi va haver menys presència d’aquesta espècie. Enguany les coses són diferents: ha plogut més i per això hem començat els tractaments més aviat, per posar-hi solució”, explica el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

La periodicitat dels tractaments és de cada 10 dies. “Es té molt en compte el règim de pluges, per la qual cosa cada punt es controla sovint, ja que pot passar que un punt concret en una data no tingui aigua ni larves i, en canvi, al cap de 10 dies pugui haver-hi presència. Per això tots els punts són visitats de nou. I a més -continua Fortuny- qualsevol queixa de mosquits que ens arriba és atesa pels serveis tècnics que van inspeccionar in situ la zona per localitzar els nous focus que van sortint i tractar-los. El tractament que fem servir també elimina les espècies de mosquit comú, tot i que el tigre és el que provoca més molèsties”. El larvicida preventiu que s'utilitza és biològic, per la qual cosa només afecta a les larves de mosquits i no perjudica la resta de fauna.

Els tractaments es fan en zones on s'acumula aigua perquè les zones humides, si estan en bon estat de salut ambiental, la fauna associada ja s'encarrega de controlar la població de mosquit tigre. Però en trams urbans com el del riu Francolí, on s’acumulen tolls a conseqüència de les pluges i són més difícils de colonitzar per part de la resta de fauna, es converteixen en zones on prolifera la presència del mosquit tigre. Tot i així, un 60% dels focus de cria acostumen a estar en propietats privades. “Això dificulta molt les coses perquè solen ser habitatges tancats on s'acumula aigua de pluja i l’Ajuntament no hi pot actuar ja que es tracten de propietats privades. També recomanem que la gent eviti aigua estancada en jardins, torretes o patis exteriors i canviar sovint l’aigua dels animals domèstics”, afegeix Fortuny.

L’Ajuntament de Tarragona, juntament amb la Generalitat de Catalunya, està fent una campanya informativa per combatre el mosquit tigre.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic. L’estiu de 2004 es va detectar per primera vegada a Catalunya. L’espècie adulta fa entre 2 i 20 mm i se’l reconeix per les ratlles blanques la cap i al cos i a les potes. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada, en àrees exteriors, properes a la presència humana. És actiu sobretot de dia, especialment a les hores properes als crepuscles, i principalment a l’exterior de les cases i s’amaga en zones ombrívoles. Poden volar fins a 400 metres del lloc de cria, tot i que habitualment el seu radi d'acció és més curt. Les femelles produeixen molèsties a causa del nombre tan elevat de picades que fan.
Redacció TT - 30/05/2020 - 08:38h
mentides piadoses
03/06/2020
20:02
En temps d'eleccions arriben les promeses i volen fer de tot. És una manera de promocionar-se, ningú no els obliga a fer allò que diuen que faran. La qüestió es trobar feina i aquesta la paguen bé.
Trist Francolí
01/06/2020
20:15
Com poden tenir un espai així amb uns camins intransitables? Resulta perillòs caminar, anar amb bici o corrent. Sembla que no tenen intenció de fer res... i la zona eixample com ens classifiquen a les eleccions tornarem a votar i decidir qui serà el proper alcalde, o no s'han adonat quina va ser la zona que va fer que Ricomà guanyès la posibilitat de ser-ho?
a veure
31/05/2020
20:39
I contra el virus xinès no hi ha res?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.