0 comentaris
10:56
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Fundación Repsol llança eWorld, un innovador programa educatiu digital sobre energia i canvi climàtic
  
Fundación Repsol engega el Projecte eWORLD, una iniciativa educativa digital pensada per a estudiants de secundària, que permet als professors treballar a l'aula els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a través de continguts sobre energia i canvi climàtic. Els seus continguts estan adaptats al currículum escolar i ofereix diferents materials i recursos per a alumnes i docents.

El programa ofereix als professors un format dinàmic i interactiu per abordar aspectes clau per al futur com els reptes de l'energia, les diferències entre canvi climàtic i qualitat de l'aire o la mobilitat sostenible. S'estructura en cinc capítols (energia; canvi climàtic i qualitat de l'aire; mobilitat sostenible; disseny d'un model energètic a través d'un simulador i reflexió final), que el professor podrà treballar des de diferents assignatures de ciències, com a Física i Química, Tecnologia, Biologia i Geografia, de manera flexible i independent en funció de les necessitats de l'aula.

eWorld és una iniciativa de blended learning o aprenentatge mixt, que combina continguts i activitats digitals amb dinàmiques de grup a l'aula, permetent als joves posar en pràctica habilitats de creativitat, comunicació i treball en equip, competències clau per al segle XXI.

En el disseny del projecte han col.laborat experts en educació, com Chema Lázaro i Javier Espinosa, tots dos Premi Nacional d'Educació, i Juan Núñez, pedagog especialitzat en innovació educativa, per la qual cosa s'han introduït les últimes tendències en metodologies educatives, com l'aprenentatge col.laboratiu o per projectes i les dinàmiques basades en el joc. Així mateix, els continguts han estat desenvolupats amb la col.laboració dels professionals experts de Repsol en l'àmbit d'energia, innovació i sostenibilitat.
Una altra de les novetats del projecte és que introdueix una narrativa immersiva, en la qual els alumnes es converteixen en protagonistes. Les activitats estan guiades per Álex, una jove estudiant universitària que requereix de la col.laboració dels alumnes per complir una sèrie de reptes relacionats amb dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Organització de les Nacions Unides en el marc de l'Agenda 2030: Energia assequible (ODS7) i Acció pel clima (ODS13). Al final del programa, els participants han d'exposar les seves conclusions i elaborar un manifest en grup, contribuint a impulsar el seu esperit crític i fent-los partícips dels desafiaments de futur.

El programa ja està disponible a través de la pàgina www.fundacionrepsol.com i pròximament també en la plataforma de col.laboració Teams de Microsoft. La inscripció està oberta a tots els centres d'educació secundària, i és completament gratuïta. Durant el desenvolupament del programa, tots els participants compten amb el suport d'una assessoria pedagògica.

Projecte eWORLD ja ha estat provat per més de 50 col.legis innovadors d'Espanya, la col.laboració dels quals ha estat clau per testar els continguts a l'aula i validar l'estructura del programa educatiu.

Educació per a la transició energètica

Aquest projecte s'emmarca en l'estratègia de Fundació Repsol centrada en transició energètica i societat, i respon al seu compromís amb l'educació com a eina fonamental per afrontar els reptes de futur en l'àmbit de l'energia i el canvi climàtic.

Una de les seves principals línies d'actuació és la de promoure el coneixement rigorós entorn de la transició energètica. Per sensibilitzar als més joves i apropar a les aules conceptes clau sobre els reptes de l'energia i el canvi climàtic, Fundación Repsol està reforçant el seu programa educatiu a través d'una plataforma digital que es combina amb un altre tipus d'activitats a les aules com a Energia amb consciència o els tallers d'Aprendenergía.

En aquest context, Fundación Repsol manté un acord estratègic amb Microsoft, amb l'objectiu de promoure la innovació educativa i incentivar l'ús de noves tecnologies. En el marc d'aquesta col.laboració, s'està integrant el Projecte eWORLD en la plataforma educativa Teams, que està implementada en 156 països i a Espanya ja la usen més de 3.400 centres educatius. D'aquesta forma, Microsoft contribueix a la divulgació i formació sobre energia i transició energètica i a preparar als alumnes per crear un món més lliure d'emissions gràcies a l'aplicació de la tecnologia.

La versió educativa de Microsoft Teams proporciona un aula virtual perquè els estudiants puguin trobar noves formes de seguir centrats en l'aprenentatge de forma remota. Sense cost per a escoles i universitats, Teams integra converses, vídeotrucades, contingut, tasques i aplicacions en un mateix lloc, la qual cosa permet als professors crear entorns d'aprenentatge vius, accessibles des de dispositius mòbils, tauletes, PC o navegador.
Redacció TT - 27/05/2020 - 10:56h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.