0 comentaris
09:35
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Port descarta que l'origen de males olors sigui en el recinte portuari
  
L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) no té constància de cap episodi que pugui ser l’origen de les males olors que ens els darrers dies han patit la ciutat de Tarragona i altres municipis propers. El Port de Tarragona ha activat els seus serveis de vigilància en cadascun dels episodis a partir del moment en que ha estat informat per part del CECAT de l’existència de trucades de particulars per queixar-se de males olors i, en cap moment, no ha detectat cap font d’emissió d’olors industrials dins de l’espai portuari.

La Policia portuària, els serveis de medi ambient del Port i els responsables de seguretat i emergències de L’APT han actuat en tot moment en coordinació amb Capitania Marítima, Salvament Marítim i el Parc Químic, per efectuar rondes de comprovació cada cop que s’han posat de manifest episodis de males olors, en tots els casos que s’ha rebut constància de trucades al Centre d’Emergències de la Generalitat de Catalunya (CECAT).

Tant el divendres 22, com el dissabte 23 o avui dimarts 26, l’APT ha actuat conforme al seu protocol de vigilància amb el desplegament dels serveis al seu abast per comprovar un possible origen portuari de les males olors, reportades per ciutadans al servei del 112, i actuar en cas que ser-ne detectat l’origen. Les rondes de verificació han prestat especial atenció al Moll de la Química i a la zona d’Hidrocarburs, sense que s’hagi identificat cap olor ni en aquesta zona, ni en tot el recinte portuari.

El divendres 22, primer dia dels episodis, la Policia portuària va reforçar les rondes de comprovació en els molls del Port de Tarragona per escatir l’origen de les olors a gas percebudes en alguns barris del Tarragona, amb resultat negatiu. L’APT també va requerir als terminalistes que informessin de qualsevol incidència que hagin pogut tenir i en tots els casos han informat que no tenien cap episodi relacionat amb les olors, fet que també es va validar in situ per la policia portuària.

El dissabte 23, arran del segon episodi de males olors, la Policia portuària va tornar a fer rondes de vigilància per comprovar si les olors senyalades per la ciutadania podien tenir origen al Port. En aquest cas, el resultat també va ser cap olor detectada.

Paral.lelament, es van efectuar comprovacions a la zona de fondeig, a càrrec d’una embarcació dels serveis de Salvament Marítim, amb resultats negatius quant a olors o possibles vessaments.

Avui, a més a més, la Policia portuària ha reforçat l’observació in situ amb una sortida per mar, tant pels molls en el interior del Port com a la zona de fondeig, també amb resultat negatiu.

Per tant, en tots els casos no s’ha detectat la presència d’olors industrials de cap tipus en el Port de Tarragona.

Incompatibilitats amb la zona de fondeig

La ubicació exacta dels vaixells en la zona de fondeig, tant en les franges horàries prèvies com en les franges coincidents amb els episodis, així com el tipus de càrrega que aquests transporten, no és compatible amb la tipologia d'olors que s’han detectat a la ciutat de Tarragona ni tampoc no és compatible amb la trajectòria que aquestes haurien seguit.

En aquest sentit, Capitania Marítima està en contacte amb els responsables dels vaixells fondejats perquè informin de les operacions realitzades i de la constància d'olors. Els vaixells petroliers fondejats es troben en càrrega sense necessitat d'haver de netejar tancs i, en qualsevol cas, cada operació hauria de ser anotada per escrit de manera obligatòria en un registre a bord, entre d’altres raons, per si són requerides per les autoritats marítimes, com ha estat el cas: cap dels vaixells fondejats informa sobre olors a la zona.

Per altra banda, avui, l'embarcació de la Policia Portuària i les dues de Salvament Marítim, han estat fent el seguiment presencialment descartant possibles neteges no autoritzades de les bodegues dels vaixells.

Vigilància especial a la zona de fondeig

No obstant, a partir de primera hora del matí de demà, el Port de Tarragona reforçarà la vigilància de la zona marítima no portuària, desplegant un dispositiu especial de seguiment permanent, situat entre la zona de fondeig i la ciutat. D’aquesta manera es pretén confirmar les evidències actuals i descartar definitivament aquesta zona com a possible origen de les olors o, en cas contrari, prendre les mesures necessàries i actuar contra el vaixell que fos la font de les emissions.
Redacció TT - 27/05/2020 - 09:35h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.