0 comentaris
12:26
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Corriol Camanegre nidifica per segon any consecutiu a la platja de Tamarit
  
El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) nidifica, per segon any consecutiu a les platges de Tarragona, concretament a la platja de Tamarit. Aquest any, com a conseqüència del confinament, el niu, que fan directament a la sorra, no l'han fet a cap dels espais abalisats, sinó que han fet la posta enmig de la platja. El conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha assenyalat que “és una notícia alegre que, en un moment en el qual el món viu mig confinat a casa, la natura s’obri camí”. “El corriol camanegre no és un visitant de la ciutat, sinó que és un veí més del nostre municipi”, ha afegit.

De manera coordinada entre la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i el voluntariat de l'Associació Mediambiental la Sínia, han protegit el niu amb un gabió per evitar la depredació dels ous i han ampliat l'abalisament amb pals de fusta i corda. A més, es farà un seguiment diari per veure l'evolució del niu. De fet, ja des de l'any passat s'estan recollint dades dels moviments d’aquest ocell per tota la platja, per valorar possibles millores en els abalisaments actuals. Així mateix, es reforçarà la vigilància sobre la zona del niu per evitar actes incívics que puguin afectar aquesta espècie protegida, com és el fet de portar gossos deslligats.

D’altra banda, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona també està fent un seguiment de la resta de platges del municipi per si el corriol camanegre intenta fer niu en algun altre indret. La recuperació d’espais de nidificació d'aquesta espècie, catalogada com a vulnerable, valida el treball fet fins ara en aquest entorn de la desembocadura del riu Gaià i és un bon exemple i una aposta per tenir platges més naturals, on natura i activitat humana puguin compartir espais. Xavier Puig destaca que “des de l’Ajuntament volem donar un impuls polític decidit a la recuperació dels espais naturals i a la biodiversitat, clau de la volta del nostre rumb cap a la sostenibilitat”. “Tarragona fa una aposta per la renaturalització d’algunes de les nostres platges, com és el cas de la desembocadura del Gaià i la platja del Vinyet”, ha explicat.

“De totes les crisis n’hem d’aprendre la lliçó per ser millors; el Glòria ens va ensenyar que la sostenibilitat és la clau del nostre futur, i la pandèmia ara ens ensenya que cooperant podem superar tots els reptes”, ha recordat el conseller.
Redacció TT - 20/04/2020 - 12:26h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.