0 comentaris
12:05
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Sirusa valoritza 245 tones de residus sanitaris de la Covid-19 des del 21 de març
  
En menys de vint dies, SIRUSA ha gestionat 245.000 quilos de residus sanitaris procedents de la COVID-19 dels centres del "Camp de Tarragona" (l’àrea de servei de la planta, propietat de la MANCOMUNITAT), a més dels procedents de la zona de confinament específic de la Conca d’Òdena.

Des de l’inici de l’alarma pel CVID-19, el 14 de març, la planta de SIRUSA forma part de la cadena de serveis sanitaris en la gestió del COVID-19. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) manté un contacte diari, directe i fluid, per avaluar l’evolució de la situació i coordinar el servei ja que, per exemple, es va autoritzar la valorització dels residus sòlids urbans provinents de l’àrea de confinament de la Conca d’Òdena i altres residus sanitaris esterilitzats d’àmbit local.

La instal·lació es considera una infraestructura de servei obligatori i dins del sector essencial.

Els residus sòlids urbans sempre han representat i representen un risc biològic. Només cal pensar què es llença habitualment.

Els treballadors sempre han operat i operen d’acord amb les proteccions individuals associades als riscos esmentats, i les adequades que el seu lloc de treball precisa segons les normes de la Prevenció de Riscos Laborals. També s’ha posat de manifest la necessitat de garantir els EPIs (Equip de Protecció Individual) necessaris (principalment mascaretes) per tal de poder donar continuïtat al servei públic.

S’han introduït protocols interns per tractar de minimitzar l’impacte de potencials situacions més greus, com podria ser l’aturada parcial o total de l’activitat. En aquesta conjuntura extraordinària s’accentuen les mesures i s’extremen les precaucions.

Precisament per aquesta circumstància, i la incertesa, la situació es revisa a diari.

Ordre del govern espanyol

D’altra banda, el diumenge 22 de març el govern espanyol va emetre una ordre sobre la gestió dels residus durant la crisi sanitària del COVID-19 en virtut del qual quedava expressament prohibit dipositar en els contenidors de recollida selectiva els residus procedents de llars amb persones malaltes o en quarantena pel coronavirus.

Els residus procedents de llars amb positiu o en quarantena pel coronavirus COVID-19 s'hauran de dipositar exclusivament en el contenidor de fracció resta -el destinat als residus no reciclables- i després de la seva recollida aniran preferiblement a incineració, o a abocador.

Segons recomana Sanitat els residus del malalt, inclòs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) en una galleda d'escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (bossa 1) s'ha de tancar adequadament i introduir-se en una segona bossa d'escombraries (bossa 2), just a la sortida de l'habitació, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador, i es tancarà adequadament abans de sortir de l'habitació.

La bossa 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d'escombraries (bossa 3) corresponent a la galleda de fracció resta.

Immediatament després s’efectuarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, d’almenys 40-60 segons.

La bossa 3 tancada adequadament es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció resta.
Redacció TT - 12/04/2020 - 12:05h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.