Junts per Tarragona demana mesures per reduir el llançament de burilles al carrer
  
El grup municipal de Junts per Tarragona ha demanat a l’equip de govern mesures per reduir el llançament de burilles de cigarrets al carrer. “Els ciutadans i ciutadanes volen fer les coses bé, però des de l’administració sovint no se’ls faciliten les eines per què ho facin”, ha destacat la regidora Elvira Vidal.

En aquest sentit, Junts per Tarragona aposta per adequar les papereres existents a la via pública amb cendrers per poder apagar i dipositar les burilles. D’altra banda, des del grup municipal s’ha incidit en la importància de dur a terme campanyes de sensibilització on es posi de manifest els efectes perjudicials que suposen per al medi ambient les burilles que es llencen als carrers, clavegueres o altres espais com les platges.

“Una sola burilla pot contaminar entre 30 i 50 litres d’aigua. Quan algú fuma un cigarret, en el filtre i la part final s’hi acumulen tots els residus tòxics de la combustió del tabac i el paper, provocant una alta acumulació de nicotina, monòxid de carboni, quitrà, amoni, piridina i diversos metalls que, si entren en contacte amb residus orgànics acaben contaminant, perdent la possibilitat de recuperar-los o compostar-los”, recorda Vidal.

A banda d’adequar les papereres de la via pública i les campanyes de sensibilització, Junts per Tarragona proposa altres mesures com l’obligació que totes les taules de les terrasses de bars i establiments de restauració disposin de cendrers. Igualment, “s’hauria de preveure l’obligació de cendrers a les portes d’accés als establiments en els quals s’efectuï la venda de productes del tabac”, ha insistit la regidora.
Redacció TT - 03/09/2019 - 22:05h
Primero los bares
06/09/2019
12:53
Lo primero que tenéis que hacer es sancionar a los bares que cuando recogen las terrazas, dejan las aceras llenas de colillas. Y eso ni lo miráis.
pandereta
04/09/2019
18:09
....junts per cat i la politica municipal de pandereta... 20 milions d'euros de contracte de brossa pero el que cal són més paperes i més civisme...al final fareu bo a ballesteros perquè dieu el mateix que ell...cadiretes i galtes no us en falten xatus.
la mala educació
04/09/2019
10:34
Si vas pel carrer i et foten el fum per la cara, què els importa a ells on llencen les burilles.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.