Junts per Tarragona proposa aprofitar l'aigua del subsòl en desús per regar zones verdes i per la neteja
  
El Grup Municipal de Junts per Tarragona ha proposat aquest dimarts que s’utilitzi l’aigua del subsòl (freàtica) que actualment no s’està aprofitant per a usos que no requereixen la qualitat de l’aigua potable com són el reg de zones verdes, la càrrega de camions cisterna per a la neteja viària o del clavegueram, la prevenció i extinció d’incendis o per les fonts ornamentals.

“L’administració local ha de ser un exemple davant l’ús racional dels recursos naturals i la protecció del medi ambient”, ha manifestat la regidora de Junts per Tarragona, Cristina Guzmán, que, en aquest sentit i pel que fa a l’aigua, ha apuntat que “conscients de l’escassetat i la importància d’aquest recurs natural cal continuar buscant nous mètodes més sostenibles per tal d’obtenir aigua i treure’n partit sense malbaratar-la”.

En aquesta línia, Guzmán ha recordat que fa anys es va localitzar una veta d’aigua freàtica al subsòl del centre comercial Parc Central que produeix milers de litres d’aigua que no s’estan aprofitant. “Aquesta gran quantitat d’aigua es podria utilitzar per al reg i per a la neteja viària, entre molts altres usos”, ha explicat la regidora de Junts per Tarragona, que ha assenyalat que moltes ciutats ja estan aprofitant l’aigua del subsòl.

El grup municipal de Junts per Tarragona ha registrat aquest dimarts una sol•licitud a l’àrea d’alcaldia de l’Ajuntament de Tarragona proposant que l’administració local busqui nous mètodes per utilitzar l’aigua que actualment no s’està aprofitant. Seguint aquest objectiu, en la mateixa sol•licitud, Junts per Tarragona sol•licita que es realitzi un projecte per aprofitar l’aigua freàtica existent al subsòl del centre comercial Parc Central.

'Una part d'aigua del subsòl ja serveix per regar determinades zones de Tarragona'

Per la seva part, davant aquesta demanda de Junts per Tarragona el conseller de Serveis Econòmics i president d’Ematsa, Jordi Fortuny, manifesta que:

“Si bé és una mesura que, aparentment és més sostenible, cal tenir en compte la despesa energètica pel transport de l’aigua i/o la infraestructura necessària per poder-ho fer i que és independent i paral•lela a la d’aigua de boca: bombament, connexió i emmagatzematge”.

I afegeix Fortuny: “Es pot estudiar i pot ser factible en el cas que el recurs (els pous o l’aigua de la depuradora) estigui a prop del lloc a regar. En aquests casos cal estudiar la viabilitat tècnica i econòmica. Un exemple d’això és el cas dels Jardins del Francolí, que es reguen de l’aqüífer del riu. És a dir, una part d’aigua del subsòl que no té prou qualitat per ser potable en aquests moments ja serveix per regar determinades zones”.
Redacció TT - 28/08/2019 - 08:14h
Einsteins
28/08/2019
13:44
Un'altra brillant idea dels genis que han col.locat a l'alcaldia a un senyor que es passa pel folre la voluntat de més del 70% dels tarragonins. No guanyem per cretinisme en aquesta ciutat
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.