Segons la Plataforma “Salvem la Platja Llarga”, ja s’ha aprovat la construcció del passeig marítim amb un cost de 8 Meur, les obres podrien començar el proper any
La Plataforma presentarà noves al•legacions al projecte, i pel 18 d’abril ha convocat una cadena humana com acció de protesta
  
La Plataforma “Salvem la Platja Llarga” presentarà noves al•legacions en contra del projecte de construcció del passeig marítim de 2,7 kilòmetres que anirà des de la platja del Miracle fins a la platja Llarga. Segons ha pogut saber la Plataforma, es preveu que el Ministeri de Medi Ambient el comenci a realitzar l’any que ve. Tot i que encara no ha sortit a informació pública, el projecte ja ha estat redactat i aprovat tècnicament amb un cost superior als 8 Meur.

La Plataforma ens ha fet arribar el següent decàleg amb les raons principals per les quals no accepten aquest projecte:

-A la gent a qui agrada caminar no li agraden les artificialitats (llumetes, faroles a prop...) i viceversa, és a dir que la zona passarà a ser menys visitada que ara, on és bastant freqüentada, precisament perquè permet als caminants el contacte amb la naturalitat dels penyassegats i de la zona en general.

-Tampoc ens sembla tan interessant que hi hagi un gran camí per anar d’una platja a l’altra. Tanta facilitat per recòrrer la costa li treu intimitat i sorpresa als seus roquissars, a les seves platges i cales...

-No veiem la necessitat de què passin vehicles per un “sender peatonal” al llarg de la costa (el projecte diu que hauran de poder passar els de serveis, manteniment i salvament).

-A la Savinosa i a Cala Romana es veurà com rerafons de la platja el “sender principal” amb les seves faroles etc. etc., malmetent la sensació de naturalitat d’aquestes platges. A Cala Romana es preveu també una barana separant el bosc de la platja...

-A la nit, al sender secundari es veurà tot de llumetes pel terra, escales i parets, i sobretot, es veurà continuament la filera de faroles de 10 metres d’altura (i 12 als aparcaments) del “sender principal”, a tot el llarg de la costa.

-Tota aquesta lluminària és totalment contraindicada per la fauna que freqüenta aquests indrets o viuen ells.

-I si la lluminària és per qüestions de seguretat, objectivament s’està més segur/a caminant en la foscor de la nit, o amb una llinterna, que illuminada per llums i faroles. I per caminar basta i sobra amb la resplandor de la ciutat, suposant que no hi hagi lluna.

-No ens agrada la idea de la “construcción de unos estribos que permitan la recepción de la pasarela proyectada por los servicios técnicos de la demarcación de Costas” [en la Platja Llarga] perquè no ens agrada aquesta passarel•la de mes de 3,5 metres d’altura que volen posar a la Llarga, un moble exagerat que enlletgiria aquesta banda de la platja, la més propera a la ciutat.

-Tot plegat banalitzaria i treuria el seu encant natural i salvatge al nostre bellíssim paisatge litoral.

-En aquests moments de crisi, ens sembla una frivolitat exagerada gastar-se 8.287.635,14 euros (6.632.286, 54 en la realització del projecte i 1.655.348, 60 en expropiacions) per espatllar-nos el litoral fins la Platja Llarga, altra quantitat semblant en espatllar-nos la Platja Llarga, 3 millions més en espatllar el bellíssim bosc de la Marquesa amb les seves cales..., i així fins a sumar 10 kilòmetres i arribar a Tamarit. Projectes tots ells sense demanda social, sinò ben al contrari. Podrien fer altra cosa diferent amb els nostres diners, per exemple dotar suficientment la “Llei de dependència” per tal que funcioni d’una vegada, ja que això també és una partida que correspon al govern central.

Les alternatives que proposa la Plataforma són, en primer lloc la creació d’un carril-bici de terra batuda pel traçat que es preveu pel “sender principal” (el qual, per exemple, passaria el sanatori abandonat pel costat de la via del tren), amb un aparcament de bicis en arribar a la Llarga. En segon lloc, en quant al sender ja existent a la vora del mar, la Plataforma considera que només caldria netejar-lo, i traslladar un parell de metres la tanca del sanatori abandonat en un punt en què una esllavissada del terreny ho ha deixat massa estret i perillós.

Cadena humana el 18 d’abril


Una de les accions que portarà a terme la Plataforma serà una cadena humana al voltant d’un aiguamoll potencial de la platja Llarga el 18 d’abril a les 12 del migdia per mostrar “l’oposició ciutadana a un projecte agressiu per l’entorn i el paisatge de la platja”.
Redacció TT - 30/03/2009 - 18:32h
Pere Martell iClaus
31/03/2009
09:59
Me quiere esplicaralguien donde y en que lado de la Platja LLarga han estado los " aigua molls"en mi vida he visto en esta playa ningun aigua moll,ahora si hubierais dicho las dunas moviles debido a los vientos de mestral que se formaban donde hoy esta el camping "Las Palmeras" quizas fese mas creible pero formar aigua molls,creo que estamos comfundiendo a las personas,quizas en el siglo I
D.P.C.los hubiera habido pero si miran en Waikiki veran hasta donde llegaba el mar en la edad de piedra,si hay que defender defendamos pero sin comfusionismos banales
Albertus Magnus
31/03/2009
09:38
Carlos López, suposo que el que volen és que les faroles porten al darrera una sèrie d'accessoris que van desvirtuant l'entorn natural, i crec que sent l'únic espai natural que tenim per la vora, si no hi han faroles ni camins pels serveis, tampoc no passa res. Un exemple del que podia passar si fessin aquestes vies? doncs que es convertiria (p.ex.) en lloc abonat per als invasors compulsius motoritzats, tal i com passa cada cap de setmana a la platja del Miracle des qeu hi ha rampa d'accés a la sorra. Els dilluns al matí la platja està plena de roderes, producte d'aquells valents que davant del seu públic i amb l'ajut de l'alcohol, es trastornen.
Carlos López
31/03/2009
09:09
No hi ha cap mena de necessitat de fer un pg. marítim a Tarragona, aquí no hi hauria comerços i si el que es vol és que la gent camini, hi ha moltes possibilitats, des del far fins al Miracle i més enllà. Per no parlar de la crisi econòmica: Aquestes són les prioritats ara?

Dit això, el terror que tenen els de la Plataforma als fanals, no l'entenc. I que diguin que és més segur anar amb llinterna, deu ser una broma, suposo.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.