Els resultats de l’avaluació de la qualitat de l’aire del 2008 del Camp de Tarragona revelen que el Port és un dels principals punts d’emissions contaminants
El Departament de Medi Ambient valora com a positius els resultats i anuncia que la Indústria Química de Tarragona farà públiques mensualment les dades de les seves emissions atmosfèriques
  
Aquest dimarts el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat ha donat a conèixer les dades de l’avaluació de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona del 2008 a partir dels resultats de 12 punts de mesurament que té a la zona la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica. “Són uns resultats bons ja que la pràctica totalitat dels emissors contaminants no superen els límits permesos per llei”, ha manifestat el director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Tarragona, Josep Lluís Pau.

En concret, els nivells mesurats dels contaminants diòxid de nitrogen (NO2), diòxid de sofre (SO2), monòxid de carboni (CO), partícules en suspensió de diàmetre inferior a 2,5 micres (PM2,5), benzè (C6H6) i plom (Pb) han estat inferiors als valors límit legislats per la normativa vigent. Els nivells mesurats d’arsènic (As), cadmi (Cd) i níquel (Ni) tampoc no han superat els valors objectiu establerts a la legislació.

Tot i així, un punt que cal millorar es refereix a la concentració de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10), on s’ha superat el valor límit anual al Port de Tarragona, a conseqüència de la incidència directa de l’activitat portuària. En aquest sentit, l’Autoritat Portuària de Tarragona ha aprovat el Pla estratègic de medi ambient que estableix, entre d’altres actuacions, prendre mesures de reducció de l’emissió de partícules.


També, pel que fa a les emissions d’ozó troposfèric (O3), s’han detectat superacions horàries del llindar d’informació a la població en un punt de mesurament de fons urbà situat al Parc de la Ciutat. Segons el Delegat del Govern, Xavier Sabaté, aquests són episodis “molt puntuals” que s’han detectat a l’avinguda Roma i al carrer Ramón i Cajal degut a una major concentració de vehicles produïda per un trànsit més intens i per “cap altre factor”.


La Indústria Química de Tarragona farà públiques mensualment les dades de les seves emissions atmosfèriques


A banda d’aquestes consideracions, el director dels serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Tarragona ha anunciat que, a partir del 15 d’abril, seran consultables a través del web del Departament les dades de la Xarxa d’Emissions Atmosfèriques de Catalunya (XEAC), que inclouen les emissions de 9 indústries del Camp de Tarragona: ASESA, BASF, DOW, RP-RQ, ERCROS (A Tarragona i Vila-Seca), ERFEI i IQA-La Seda, amb 33 focus d’emissió. La publicació d’aquestes dades, que seran de caràcter mensual, respon al conveni amb l’AEQT, i va més enllà de l’obligació legal. Serà la primera vegada que a Catalunya es puguin accedir directament a aquestes dades.

Josep Lluís Pau ha explicat que “fins i tot quan els aparells de mesura s’espatllin també hi haurà una apartat d’incidències que informi del perquè no s’ha mesurat les emissions aquell dia”.
Redacció TT - 24/03/2009 - 17:09h
Fum
24/03/2009
23:24
Que posin un mesurador a cadascun dels turons del voltant de Constantí, La Canonja, Perafort i Sant Salvador, els comparin amb els mesuradors actuals, i després parlarem de "qualitat de l'aire". Algú es pot creure aquestes dades? I a sobre només falta que sigui en Xavier -cementiri nuclear- Sabaté el que digui que "la culpa és dels -chachachá- cotxes"...
0000
24/03/2009
22:09
Els resutats des resultats des de fa molts i molts anys demostren que a Tarragona fa anys molts anys que ens ho fotem tot.
campi qui pugui
24/03/2009
17:59
I l'esperma de pixarrí, i el cancer amunt, i el asma, i les bronquitis, i les conjuntivitis i la mara que els va.....
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.