Els diputats tarragonins de CiU al Parlament denuncien que la Generalitat està estudiant instal•lar el magatzem de residus nuclears a Vandellòs o la Terra Alta
Per la seva part, la diputada socialista al Parlament, Núria Segú ha manifestat que CiU hauria d’actuar amb responsabilitat i coherència en un tema tan important i sensible com el tractament de residus nuclears
  
Els diputats al Parlament per CiU de Tarragona han mostrat aquest dilluns el seu posicionament contrari a la instal•lació d’un magatzem de residus nuclears al Camp de Tarragona. Segons el diputat convergent, Joan Miquel Nadal, la Generalitat està estudiant dues opcions per ubicar el “cementiri nuclear”, una és a Vandellòs I i l’altre a Camposines (Terra Alta), on el Govern català ha realitzat una gran compra de sòl.

Segons els diputats convergents, els residus produïts per l’elaboració d’energia nuclear “han de ser repartits pels territoris on arriba aquesta energia, de forma respectuosa i adequada”, a més indiquen que la demarcació de Tarragona ja ha cobert la quota de solidaritat acollint al territori centrals nuclears. Segons Nadal, “qualsevol magatzem de residus nuclears hauria d’anar a llocs que no concentrin un grau elevat de centrals”.

Pel que fa a les declaracions favorables a la ubicació a la demarcació tarragonina del magatzem, que va realitzar fa pocs dies el Delegat del Govern, Xavier Sabaté, el diputat de CiU ho considera “oportunisme polític i una manca de respecte a la seva ideologia i història”. Segons Nadal, si la instal•lació del magatzem és positiu per l’economia a les comarques, també en el seu moment s’hauria d’haver posicionat a favor del transvasament de l’Ebre, “ja també donava llocs de treball”.

Finalment, els diputats de CiU han denunciat que el tripartit està amagant la decisió i jugant una doble carta, “de cara al govern estan estudiant la possible ubicació del ‘cementiri nuclear’ a la demarcació tarragonina i de cara als mitjans ICV i ERC s’oposen”.

Sorpresa del PSC davant la posició de CiU


Per la seva banda, la diputada socialista al Parlament, Núria Segú, s’ha reconegut “sorpresa” davant la posició anunciada pels diputats tarragonins de CiU i l’ha qualificat com a “totalment incoherent ja que defensa, alhora, tres postures diferents. Trobem des de la posició d’alguns diputats tarragonins de la federació nacionalista que s’han mostrat avui contraris al projecte, a la dels diputats de CiU al Congrés, que van votar a favor del procediment que establia quin era el calendari i el mecanisme per determinar l’emplaçament definitiu d’aquest Magatzem de Residus Nuclears i de la necessitat de donar solució al tractament de residus radioactius d’alta activitat, passant per alguns alcaldes de CiU de la província de Tarragona que també han dit la seva.”

La diputada socialista considera que “amb aquesta triple postura, CiU es torna a mostrar com una opció política sense credibilitat. La federació nacionalista demostra que no sap a que atenir-se i que és incapaç de consensuar una postura interna coherent en un tema com aquest, tan important pel territori i pel país. Els ciutadans de les comarques tarragonines no poden tenir confiança en una força política tan poc seriosa.”

Segú ha recordat que el procediment encara no s’ha obert. El primer que cal és que els Ajuntaments que estiguin interessats a acollir aquest centre presentin la seva candidatura. “En aquell moment, i no ara, és quan haurem de debatre la idoneïtat o no de que el Camp de Tarragona aculli un centre d’aquestes característiques”, ha sintetitzat la diputada vallenca.
Pili Domínguez - 23/03/2009 - 17:04h
Cesse
24/03/2009
13:32
Xavier Sabaté dimissió
No fotem
23/03/2009
21:31
En 25 anys que cony va fer CiU per arreglar aquesta situació??
Bumb
23/03/2009
20:32
Srs de ciu i ara amb la merda que fem, que fan? vostès ho saben és queda aquí i amb menys control i sense beneficis.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.