La central nuclear Vandellòs II comença la 16a parada per recàrrega, amb una despesa prevista de 28 Meur
En l’execució dels 6 mil treballs programats d’inspecció, manteniment i millores, hi participaran un total de 1.776 professionals
  
La central nuclear Vandellòs II s’ha desconnectat de la xarxa elèctrica aquest diumenge a les 00.00 hores per iniciar la 16a parada per recàrrega de combustible i tasques de manteniment a la planta, que donarà pas a un nou cicle d’operació de 18 mesos. Durant la parada estan programades més de 6.000 ordres de treball entre les quals, a més del canvi de combustible, les més significatives són les que es corresponen amb el nou sistema de refrigeració o la realització del Weld Overlay (recobriment de protecció mitjançant soldadura) a les toveres del pressionador. Durant l’execució d’aquests treballs està prevista la participació d’uns 1.776 professionals de 53 empreses, la majoria d’elles ubicades a l’àrea d’influència de la central.

La despesa associada a la parada per recàrrega de CN Vandellòs II s’estima en uns 28 milions d’euros. La inversió prevista para aquest any 2009 a CN Vandellòs II és de 95 milions d’euros. L’any passat la inversió en aquesta planta va ser de 76 milions d’euros, pel que es manté la línea dels últims anys d’inversions importants amb l’objectiu de mantenir la instal•lació en les millors condicions tècniques.

De les més de 6.000 ordres de treball previstes, un 80% són de manteniment preventiu i inspeccions, un 8% es correspon a manteniment correctiu, un 9% fa referència a treballs auxiliars i el 3% restant es correspon a millores a la planta. De totes elles, 60 es corresponen a modificacions de disseny per a la millora de la instal•lació.

La parada de recàrrega té com a un dels seus objectius proveir al nucli de nou combustible per operar la central durant un nou cicle. En aquesta parada es canviaran 68 dels 157 elements de combustible que configuren el nucli del rector de Vandellòs II.

Entre els treballs més importants previstos en aquesta recàrrega, té especial rellevància la finalització del muntatge, posada en marxa i proves funcionals i d’operabilitat del nou sistema EJ. El sistema EJ és un nou sistema de refrigeració de seguretat d’equips essencials independent del mar. En l’EJ, totes les canonades, que són d’acer, són accessibles i inspeccionables.

Aquesta modificació de disseny ha significat una inversió de 130 milions d’euros. 80 persones han treballat a la enginyeria del sistema EJ i diversos centenars a les diferents fases. Està previst que gairebé 400 persones treballin en l’EJ durant aquesta recàrrega. En total, s’han instal•lat 7 km. de canonada i s’han construït 700 m. de galeria soterrada.

Destaca també com a treball rellevant d’aquesta recàrrega el recobriment de protecció de les soldadures del pressionador, el denominat Weld Overlay, que ja s’ha efectuat als dos grups de CN Ascó. Ascó I va ser de fet la primera central europea a realitzar aquesta operació a la recàrrega del 2007. El Weld Overlay és una tasca anticipativa basada en l’experiència operativa aliena.
Redacció TT - 16/03/2009 - 10:50h
Juan Jose
03/05/2009
17:30
Que empresas podrian darme trabajo en Vandellos en parada que esta actualmente, estuve trabajando en el montaje y la puesta en marcha, me quede con masa en mantenimiento hasta que termino la empresa.Soy Mecanico ajustador of. 1ª, actualmete estoy en paro y tengo 52 años.
nervios
16/03/2009
19:10
Estaré una temporadeta una miqueta menys nervios, però poquet més, o no?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.