Es presenta la Campanya “Apaguem les Nuclears”
La iniciativa té com a objectiu la no renovació de les llicències d'Ascó i Vandellós
  
Aquest passat dissabte es va presentar a Tortosa la campanya ciutadana “Apaguem les Nuclears”.
A la roda de premsa van intervenir membres de la CANC i Jóvens de les Terres de l’Ebre, juntament amb una vintena d’activistes vestits amb granotes blanques i mascaretes, aguantant les lletres que formaven el lema: apaguem les nuclears.

Juli Loras, membre de la CANC, ha explicat l’eix central de la campanya, que és una recollida de desenes de milers de signatures de suport a una proposta de resolució que es presentarà al Parlament de Catalunya. També ha remarcat que tenim una oportunitat que no es donarà en molts anys, d’aturar Vandellòs i Ascó aprofitant que el proper any espiren les seues llicències.

Joan Gas, membre de Jóvens, ha posat l’accent sobre el nombre d’adhesions i signatures que ha rebut la campanya, tot i no haver estat presentada públicament. Ara mateix, a la campanya ja participen una trentena d’entitats de diferents àmbits, principalment de les Terres de l’Ebre, què és on ha començat la campanya.
Andreu Curto, membre de Jóvens, ha explicat que aquesta campanya s’està organitzant a través d’assemblees territorials. A les Terres de l’Ebre ja s’ha constituït, amb persones de diferents col•lectius i comarques. Al Camp de Tarragona es constituirà aquest cap de setmana, i les properes setmanes s’acabarà de concretar a altres zones com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les Terres de Ponent o les comarques del nord. Tot i que les signatures estaran adreçades al Parlament del Principat, es tindrà la col•laboració d’entitats d’arreu dels Països Catalans, i d’altres indrets de l’Estat. També s’ha anunciat la col•laboració amb la campanya pel tancament de Garoña.
La Campanya Apaguem les Nuclears, no només qüestiona l’energia nuclear, sinó que planteja un canvi de model energètic, per la qual cosa es mantindran contactes amb diferents col•lectius que treballen en aquest àmbit.

Finalment, Josep Sabaté, membre de Jóvens, ha explicat que el proper divendres dia 13 es realitzarà el primer acte públic de la Campanya, on participaran persones com Marcel Coderch (enginyer doctorat pel MIT), i representants destacats de la lluita antinuclear. Un dels eixos de la campanya seran els actes i debats públics on es podran desgranar els diferents arguments contraris a l’energia nuclear.
També s’ha denunciat la forta campanya del lobby nuclear, que fa notícies a partir d’especulacions sobre un suposat rellançament de l’energia nuclear a Europa.
Redacció TT - 08/03/2009 - 12:13h
Albertus Magnus
10/03/2009
19:19
El que potser s'hauria de fer, per començar, és no posar pals a les rodes quan es proposa la instal·lació de generadors eòlics o grans extensions de plaques fotovoltàiques amb l'excusa de que "contaminen el paisatge". Tot i que això és relativament important, si tant perilloses són les centrals nuclears, caldria recolçar alternatives menys agresives, i més endavant, ja es trobaran altres fonts més respectuoses amb el paisatge. Però mentrestant, ja hauríem avançat una mica.
nerviosa
09/03/2009
18:10
MAP
no sap quant!! xD

QUE LES TANQUIN!!!
ajuan de la Sierra
09/03/2009
12:05
Las nucleares las apagarán - si pueden - los que hace tiempo apagaron su inteligencia.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.