El Servei Meteorològic de Catalunya incorpora una estació meteorològica automàtica nova a la seva xarxa
  
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) del Departament de Medi Ambient i Habitatge disposa, des d’avui, d’una nova estació meteorològica automàtica (EMA) que s’ha instal·lat a Tarragona, concretament al complex educatiu de la capital del Tarragonès. Aquesta infraestructura s’ha pogut posar en marxa en terrenys del Departament d’Educació de la Generalitat, gràcies al conveni signat el maig de 2008 entre els dos organismes.

Aquest equipament nou disposa de censors meteorològics per mesurar les diverses variables meteorològics com la temperatura, la humitat relativa de l’aire, la velocitat i la direcció del vent, la pressió atmosfèrica, la irradiància solar global, la humectació en fulla i la precipitació. Les dades subministrades per tots aquests censors s’envien des de l’EMA fins a la seu central del SMC cada 30 minuts a través del telèfon mòbil, actualment, tot i que en el futur es preveu comunicar-la via ràdio digital. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades i se sotmeten a diversos controls de qualitat per garantir la validesa de la mesura. La informació facilitada per l’estació es pot consultar ràpidament al web i servirà per realitzar els diversos butlletins climàtics que periòdicament desenvolupa el SMC.

Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web del SMC: www.meteo.cat.

El Servei Meteorològic de Catalunya gestiona la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), formada per 165 estacions equipades amb censors que mesuren les variables meteorològiques principals a nombrosos indrets del país. Els registres proporcionats pels equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica i estudis climàtics.
Redacció TT - 06/02/2009 - 19:35h
Polonia
09/02/2009
15:40
Si tenim que traslladar el parte a TV3 no val la pena... ells publiquen canvis durant la setmana per a que es truqui al 807
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.