0 comentaris
18:45
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Plantada popular a la desembocadura del riu Gaià
  
Aquest dissabte, 7 de gener a les 10 del matí la conselleria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Salut juntament amb l’Associació Mediambiental La Sínia i l’Associació Aurora organitzen una acció de voluntariat per a la plantada d’un centenar d'espècies pròpies del bosc de ribera com ara l'àlber, el freixe de fulla petita, l'arç blanc, el roser silvestre i el tamariu a la desembocadura del riu Gaià. Una activitat que servirà per a presentar el resultats del projecte de restauració del bosc de ribera iniciat l’estiu del 2008.

L’objectiu principal d’aquesta actuació ha estat la recuperació de l’ecosistema del bosc de ribera mitjançant l’eliminació de l’espès canyar que envaeix aquesta part de la desembocadura del riu Gaià. Alhora, aquesta actuació afavorirà les espècies pròpies d’aquest ecosistema i els valors naturals propis dels rius mediterranis. La desembocadura del Gaià es troba dins del terme municipal de Tarragona i va ser inclosa dins del Pla d’Espais d’Interès Natural (Decret 328/1992 de 14 de desembre). Aquest tram de riu també suposa un punt de comunicació per a les persones, ja que està inclòs dins de la ruta del Castells del Baix Gaià. El fet que aquest itinerari passi pel riu, implica la necessitat real d’adequar-lo i millorar la qualitat paisatgística d’aquest entorn natural per permetre els pas de caminants i ciclistes, afavorint el turisme rural de la zona, entre d’altres activitats.

El cost total del projecte ha estat de 86.289,98 € i està inclòs dins de la línia d’ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua per impulsar la millora de l’entorn fluvial del rius catalans. L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant el conveni signat l’any passat amb l’Associació Aurora ha aportat el 20% del total. L’Associació Mediambiental la Sínia hi ha col·laborat com a responsable de les activitats de difusió i en el tram de riu restaurat ha instal·lat un plafó amb la informació de la tasca realitzada i la necessitat preservar i conservar els espais naturals, a més han editat un díptic informatiu sobre el projecte.
Redacció TT - 06/02/2009 - 18:45h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.