El cementiri de Tarragona disposarà d'un tanatori a finals de 2023
La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla i l'empresa Mémora gestionaran el nou espai
  
La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, responsable de la gestió del cementiri de Tarragona, ha impulsat els tràmits per a la construcció, gestió i explotació d’un tanatori-crematori a la ciutat. Per fer-ho, ha dut a terme un procediment de selecció del qual ha estat escollida l’empresa Mémora Serveis Funeraris del Camp SL.

El nou edifici funerari estarà situat en una parcel.la de 4.271,60 m2, ubicada al nord del cementiri històric de Tarragona, propietat de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, i tindrà una superfície total de 2.943,00 m2.

Ambdues entitats constituiran una nova societat per a la gestió i explotació del nou tanatori-crematori. El projecte representarà una inversió total directa de més de 6 milions d’euros. Les obres començaran a final de 2021 i està previst que l’equipament entri en funcionament durant el segon semestre de 2023, després d’un termini d’execució de les obres de 18 mesos.

Edifici funcional integrat en el paisatge

El nou tanatori serà un edifici funcional distribuït de manera molt sen¬zilla en dues parts. En una s’ubicarà la zona de treball, les sales de vetlla i l’oratori; en l’altra, el vestíbul d’accés, un espai ampli i gran des d’on es gaudirà de la visió llunyana de Tarragona.

Integrat en el paisatge, s’edificarà de manera paral.lela a l’alineació dels blocs del cementiri, de cara al camí del Llorito i amb el màxim d’espai davant de la futura rotonda.

Atès que en aquest tipus d’edificis és imprescindible la doble circulació vertical (pública i de servei) serà un edifici en dues alçades.

També s’incorporaran espais exteriors que funcionaran com a punt de trobada o zona de comiat.
Redacció TT - 25/06/2020 - 14:05h
pecadors
26/06/2020
12:11
Això serà l'infern, no?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.