El Centre Penitenciari Obert de Tarragona li pren la davantera a la Ciutat Judicial
  
Aquesta setmana han començat els treballs de tancat perimetral i moviment de terres del terreny on ha d’anar el nou Centre Penitenciari Obert (CPO) de Tarragona.

El nou edifici, que substituirà el de República Argentina, es construirà, amb la intenció que entre en funcionament l’any vinent, entre el carrer Pont i Gol, 10 i Maria Aurèlia Capmany, pràcticament al costat de les dependències de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana. On també està previst en un futur –quan hagi pressupost (sine die)- el Fòrum de la Justícia.

Capacitat per a 150 interns

El nou centre obert de Tarragona tindrà capacitat per a 150 interns . La superfície construïda superarà els 3.500 m2, que estaran distribuïts en planta baixa més quatre pisos. L’equipament disposarà d’espais comuns, despatxos i 72 habitacions. La construcció també preveu un soterrani de més de 800 m2 per a arxiu per dependències judicials.

El Centre, únic de la demarcació amb aquestes característiques, estarà destinat a interns en règim de tercer grau.

Els veïns contraris a la construcció del centre

Recordem, que ara farà uns anys, quan es va conèixer aquesta decisió, els veïns de la zona es van oposar al projecte, al.legant que aquest Centre no estava previst en la zona, que consideren no és l’adequada per a un equipament d’aquestes característiques, entre d’altres motius per la presència d’una escola i d’una llar d’infants.

Durant aquest darrer any els veïns i veïnes del barri han protagonitzat múltiples mobilitzacions per tal de fer palès la seva preocupació i rebuig a la ubicació del Centre Penitenciari, així com per la manca d’informació, per part de la Generalitat, dels usos de l’equipament.
Redacció TT - 29/01/2020 - 10:32h
Lluis
30/01/2020
15:41
Al costat d'un parc, perfecte... i la preso del Catllar al costat d'un bosc.

Que el fotín al mig de la Quimica.
més tossuts que una mula
30/01/2020
12:04
No li caldrà vigilància perquè estarà molt ben custodiat.
Te l'han fotut tant si vols com si no vols. Tenen pressa que el solar que queda davant del Corte Inglès estigui disponible.
Toc toc, hi ha vida intel·ligent a la política?
30/01/2020
01:22
Tarragona sempre fa el contrari al que dicta la lògica. La tendència és apartar aquest tipus d'establiments dels centres urbans, doncs Tarragona te'l fot a dintre. Si és que s'ha de ser inútil...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.