Finalitzades les proves de fiabilitat en la variant Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani
Els trens laboratori d'Adif han actuat en trams d'ample internacional i convencional
  
Tren laboratori d'Adif
Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha finalitzat el període de proves i els recorreguts de fiabilitat en la variant Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani, necessàries per tramitar la posada en servei d'aquesta infraestructura abans de final d'any.

Durant la passada setmana, s'han realitzat al llarg de 5 dies 386 recorreguts de fiabilitat entre L’Hospitalet de l’Infant i l'estació d'alta velocitat de Camp de Tarragona, creuant pels canviadors d'ample de la Boella, i entre L’Hospitalet de l’Infant i l'estació d'ample convencional de Tarragona, completant-se aproximadament 15.000 km.

Els primers resultats d'aquesta fase de les proves, realitzades amb trens comercials de Renfe de la seriï S-121, són altament positius.

Les proves de fiabilitat consisteixen a sotmetre a la infraestructura i les instal.lacions a escenaris de màximes exigències per verificar que el seu comportament compleix amb els paràmetres d'homogeneïtat, fiabilitat i estabilitat.

Aquesta fase de proves completa les realitzades fins a aquest dijous mitjançant trens laboratori d'Adif i material comercial en els trams d'ample internacional i convencional, entre les quals destaquen les auscultacions de via i sistemes d'electrificació, comprovacions de les instal.lacions de seguretat, comunicacions i senyalització com el sistema ERTMS en el seu nivell 1.

El següent i últim escenari abans de l'enllaç de la variant i la seva posada en servei serà el període de formació de maquinistes de Renfe, que s'iniciarà amb l'informe de resultats dels recorreguts de fiabilitat realitzats.

Paral.lelament, se segueix avançant en la tramitació administrativa necessària per a l'homologació de la nova infraestructura i el conjunt dels sistemes, així com en l'obtenció de les preceptives autoritzacions per part dels organismes competents de forma prèvia a la posada en servei.

En aquest sentit, es treballa amb l'objectiu de posar en explotació la nova infraestructura, si no es produeix cap imprevist i una vegada obtinguda la corresponent autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària,abans de final d'aquest any.

Variant Vandellós-Tarragona

Amb una inversió propera als 700 milions d'euros (IVA inclòs), la nova variant generarà importants beneficis per als serveis de viatgers que circulen pel sud de Catalunya i l'eix de Llevant, fomentant el desenvolupament d'una zona soci econòmicament estratègica. Així mateix, suposa una peça clau per al desenvolupament del Corredor Mediterrani, un projecte estratègic pel seu elevat interès socioeconòmic.

D'aquesta manera, inicialment disposarà de doble via en ample ibèric fins als canviadors d'ample de la Boella i, des d'allà, en ample estàndard fins a Camp de Tarragona, per posteriorment iniciar-se la seva adaptació a l'ample estàndard coordinadament amb la resta de trams.

Una vegada posada en servei, incrementarà significativament la capacitat i operativitat per a tot tipus de tràfics en un tram equipat actualment amb via única, el que suposarà, entre altres avantatges, una reducció d'uns 30 minuts en el temps de viatge per ferrocarril entre Barcelona i València.

A més, la seva entrada en funcionament permetrà eliminar l'actual traçat en via única per la zona costanera del sud de Tarragona amb els consegüents beneficis de seguretat i permeabilitat del ferrocarril per als municipis i els seus ciutadans.

El nou traçat, apte per a alta velocitat i tràfic mixt, connectarà el Corredor Mediterrani des de Vandellós amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa i amb la línia d'ample convencional Tarragona-Reus.
Redacció TT - 10/10/2019 - 19:22h
TGN oblidada
12/10/2019
15:52
Una vegada més, per TGN ja no passen trens. TGN més mediterrània que cap.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.