0 comentaris
16:07
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La Plataforma OPPIDA critica el tarannà enganyós i electoralista de l'Ajuntament vers la Tabacalera
  
La Plataforma es mostra molt critica i escèptica amb en el nou projecte d'aquest espai:

"Després de 12 anys d'espera i a les portes d'unes eleccions, el govern municipal va fer públic el guanyador del projecte de Pla Director de la Tabacalera. La Platafoma Oppida, col.lectiu latent i sempre vigilant de les accions (o NO-accions) de l'Ajuntament vers els espais públics tancats, i molt especialment atents a l'abandó deliberat de la Tabacalera, denunciem que aquest concurs no és prou transparent i resolutiu com l’estat de l’edifici requereix. En cap cas s’ha contemplat un procés participatiu per la seva elecció, tampoc existeix un pacte polític entre els diferents grups municipals per garantir que tiri endavant després de les eleccions i, el més flagrant: no hi ha un pressupost reservat pel seu posterior acompliment.

Això significa, una vegada més, que aquest anunci és una propaganda electoral d'impossible compliment fins i tot un cop superades les eleccions municipals.

La proposta guanyadora sembla que només cobreix les carències administratives ancestrals (que no actuals) de la ciutat: Biblioteca, Museu Arqueològic, Museu d'Història... i com no podia de ser d’una altra manera, promou la cessió d’espais i la participació de grans empreses i inversors privats per davant de la ciutadania. En cap cas la recuperació d'aquest espai —que diuen que costarà 11 milions d'euros l'any durant 10 anys— no replanteja, renova ni reactiva l'entramat veïnal i la cohesió ciutadana; en cap cas enforteix els lligams i la comunicació dels barris perifèrics amb el centre de la ciutat; en cap cas planteja ser un espai autogestionat que cobreixi les necessitats tan reivindicades per la població del segle XXI. En cap cas s'apropa la gestió a la ciutadania, ans el contrari, es proposa la creació d'un òrgan de gestió conformat exclusivament per representants municipals, representants del Govern Central i representants de la Generalitat. Una vegada més la gent de carrer, els tarragonins i tarragonines, les associacions i col•lectius que enriqueixen el teixit social de la ciutat, queden exclosos de la idea, de la gestió i del participació en el projecte.

Oppida denuncia, doncs, que aquest anunci és fum i que l'Ajuntament no té cap pla realista ni tangible per reactivar la Tabacalera. El consistori ha tingut 12 anys per a fer-ho i només s’ha mogut per bloquejar o diluir propostes concretes com la que va fer la mateixa Plataforma Oppida ara fa ja més de 2 anys, entre d’altres. Dos anys en que ja s’estaria treballant per donar vida a la Tabacalera, i en canvi, ha seguit tancada i en complet desús.

Cal recordar que quan l’Ajuntament va adquirir la planta ara fa més de 10 anys es va redactar un altre Pla d’Usos de l’equipament que porta tancat en un calaix des d’aleshores. Què és el que ha canviat perquè ara s’esbombi que s’hi invertirà 11 milions d'euros anuals durant 10 anys? És més, s’ha dit que el gruix de la inversió vindrà tant el Govern espanyol com de la Generalitat, però en l’acte oficial de presentació del projecte guanyador no va venir ningú d’aquestes institucions, ni tampoc s’ha fet públic el compromís d’aquestes en assumir la seva part del pressupost. Per tant, també posem en dubte que estiguin al corrent o que tinguin els fons corresponents reservats per tal objectiu.

Per acabar, Oppida denuncia que com a primera acció de tot aquest projecte de “reactivació”, s’ha anunciat la retirada del jardí vertical i de la vergonyosa pantalla gegant espatllada: és sabut que aquesta acció ja estava pressupostada fora del Pla d’Usos de la Tabacalera, i que per tant, no forma part del nou i flamant projecte de reactivació de l’espai.

Ja que l’alcalde s’omple la boca a Madrid de les meravelloses eines de participació i transparència que tenim a Tarragona, la Plataforma Oppida reclama que, en un acte de dignitat i respecte es faci públic per a tota la ciutadania tant el projecte guanyador com tot el procés recorregut: es pot consultar la memòria tècnica del projecte guanyador? Els plànols? El calendari i les fases d’acció? Els compromisos i les partides pressupostàries de totes les parts implicades? A què s’han destinat els 100.000€ que la Generalitat va destinar a aquest fi ara fa 2 anys? Donat l’historial de l’equip de govern de Tarragona, una promesa és clarament insuficient..."
Redacció TT - 10/04/2019 - 16:07h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.