Neix la plataforma 'Mercaderies per l'interior', per garantir la provisionalitat del tercer fil
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona (Albert Saludes)
Set anys després que es creés MOU-TE i la seva reivindicació d’alliberar la ciutat de les vies del tren, ha sorgit una nova plataforma que recull aquesta iniciativa.

La plataforma 'Mercaderies per l'interior' presenta públicament un Manifest que reclama garanties de la provisionalitat del tercer fil ferroviari per la línia de la costa i demana a les institucions del territori que perseverin davant del govern de l'Estat per trobar una alternativa pel transport de mercaderies.

Aquest dilluns s'ha presentat al Col•legi d'Arquitectes la plataforma, que fa una crida a la societat civil de Tarragona a adherir-se al Manifest. Coincidint amb les obres del tercer fil al tram del Tarragonès i a quatre setmanes de les eleccions generals, el document reclama al Ministeri de Foment que "es comprometi a iniciar i accelerar els estudis tècnics per habilitat el pas de les mercaderies per l'interior".

En nom dels promotors de la plataforma, Eugeni Sedano, ha afirmat que els objectius són "conscienciar la ciutadania dels factors negatius que suposa el transport de mercaderies perilloses prop dels nuclis urbans; protegir el turisme cultural i el vinculat a les platges; i promoure estudis tècnics per trobar una solució definitiva al pas de les mercaderies".

Sedano també ha remarcat que 'Mercaderies per l'interior' és una plataforma sense ànim de lucre, sense adscripció política i de lliure adhesió.

A l'acte també hi han participat Joan Tous, president de la demarcació de Tarragona del Col•legi d'Arquitectes de Catalunya, i Marc Francesch, vicepresident de l'agrupació Càmpings Tarragona ciutat.

La plataforma neix després de múltiples reunions amb sectors econòmics, partits polítics i entitats veïnals i de constatar la necessitat de garantir que el tercer fil ha de ser una mesura provisional i que s'ha de treballar en una alternativa de futur definitiva per separar trens de passatgers i de mercaderies.

La plataforma ha obert la pàgina web www.mercaderiesperlinterior.com
on es pot llegir íntegre el Manifest i adherir-s'hi.
Redacció TT - 01/04/2019 - 16:22h
copies cícliques
02/04/2019
22:27
Una burda copia.
romanços
02/04/2019
11:48
No entenc això de fer un tercer fil. I a més provisional. Per què no es fa l'ample europeu?
Sempre fent potineries.
A "Albert"
01/04/2019
21:18
Totalment d'acord.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.