Tarragona, Reus i Cambrils refermen la unitat per defensar les necessitats ferroviàries del territori
  
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, es van reunir aquest dilluns per demostrar una vegada més el seu posicionament sobre les necessitats ferroviàries del territori. La trobada va servir per ratificar el pacte signat a la primavera pels cinc municipis més afectats i la Generalitat amb l’objectiu de reclamar a l’Estat que compleixi els seus compromisos i tinguin en compte les mancances del "Camp de Tarragona" en matèria ferroviària.

Després dels canvis a la conselleria de Territori de la Generalitat i el canvi de govern de l’Estat, l’alcaldessa i els alcaldes continuaran les accions conjuntes per defensar les prioritats del territori, com la implantació d’un tren tramvia des de Cambrils fins a Tarragona i Reus un cop s’hagi fet el desmantellament i la integració de les vies entre Cambrils i Salou, l’estació intermodal al sud de l’aeroport de Reus per fer-lo més competitiu, una nova connexió al nord de Tarragona i l’increment de les freqüències de trens regionals.

Amb l’objectiu de tornar a traslladar les seves reclamacions i forçar l’execució de les infraestructures, els màxims responsables de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou i Vila-seca es reuniran divendres amb el nou Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. A més, també han demanat una reunió amb el nou conseller de Territori, Damià Calvet, i una altra amb el nou ministre de Foment, José Luis Ábalos.

L'alcalde de Tarragona va destacar la unitat i la fermesa dels municipis en aquest posicionament comú i ha reivindicat un projecte ferroviari on les mercaderies passen per l’interior i no per la costa i es mantenen els baixadors a Tarragona i Bellissens.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Cambrils va assegurar que el consens entre els municipis i la Generalitat és clau per aconseguir millorar els serveis de transport i les infraestructures del "Camp de Tarragona2. En aquest sentit, Mendoza va insistir en la necessitat de desmantellar les vies actuals i integrar en la trama urbana el traçat, que en el cas de Cambrils suposa una important barrera arquitectònica”.

Finalment, l’alcalde de Reus va afirmar que l’estació de l’aeroport és imprescindible per garantir la intermodalitat i que l’Estat ignora el potencial de Reus i Tarragona. “Hi ha 500.000 habitants que pateixen dèficit de transport i que no entenen com l’aeroport i el port no estan connectats”, va afirmar.
Redacció TT - 11/12/2018 - 09:45h
TGN Mediterrània
14/12/2018
11:17
Tarragona és ciutat mediterrània i com a tal ha de tenir estació de tren del Corredor del Mediterrani.
TGN necessita una estació de ciutat
12/12/2018
12:58
L'estació del Camp de Tarragona és l'estació del no res. Ara tenim una estació de rodalies BCN.
per un desenvolupament sencer
11/12/2018
20:01
Valls (l'Alt Camp) també és Camp de Tarragona.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.