Adif recorre a inversió estrangera per acabar les línies d'AVE, i utilitza com a imatge l'estació del 'Camp de Tarragona'
  
Fotografia de TotTarragona
Portada presentació
Adif vol injectar capital estranger per completar les línies d'alta velocitat, per això l'ens gestor d'infraestructures que s'encarrega de construir l'AVE ha iniciat aquesta setmana una gira per diverses capitals europees (Londres, Frankfurt i París) per captar entre 600 i 1.000 milions d'euros. És la primera vegada que aquesta entitat realitza una emissió de bons per finançar les obres, i per a la promoció d’aquesta iniciativa ha triat, com a imatge de portada de la presentació, una fotografia de l’estació del “Camp de Tarragona”.

Fins ara el finançament d'Adif se sustentava fonamentalment als Pressupostos Generals de l'Estat, en els fons europeus i en el cànon que cobra a Renfe per l'ús de la infraestructura ferroviària. Quan va arribar la crisi i amb ella les restriccions pressupostàries, el Ministeri de Foment, llavors dirigit per José Blanco, es va plantejar recórrer a la col•laboració públic-privada. El llavors ministre socialista preveia treure a concurs cinc grans contractes mitjançant aquesta fórmula, però només es van arribar a adjudicar dos.

No obstant això, amb la crisi va empitjorar la capacitat financera de les empreses per afrontar el cost d'obres d'aquesta envergadura i a més el Ministeri d'Hisenda va decidir vetar aquesta via donat que computaria com a dèficit públic i posaria de debò en risc el compliment dels objectius d'estabilitat financera imposats per Europa.

La fórmula per la qual ara aposta Adif és l'emissió de bons. El passat mes de gener aquesta empresa adscrita a Foment es va segregar en dues divisions: una part s'encarregarà de la gestió de la xarxa ferroviària convencional i l'altra de les línies de l'AVE.

El cost dels projectes d'alta velocitat en marxa sumen uns 14.000 milions i Adif precisa almenys altres 5.000 per completar tota la xarxa.
Redacció TT - 17/05/2014 - 13:17h
A TT
20/05/2014
08:26
Crec personalment, que us esteu desviant en l'editorial del diari amb croniques com aquesta; l'estació de Perafort trobo que no es una noticia local de la ciutat de Tarragona, aqui ja tenim l'apeadero.
ni orde ni concert
18/05/2014
16:26
A què juga la desadministració?
fins els
18/05/2014
12:04
que es fotin el camp pel...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.