La presó de Mas d'Enric entrarà en funcionament el segon semestre de 2015
  
El conseller de Justícia, Germà Gordó, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han signat avui el conveni que farà possible la construcció dels accessos al Centre Penitenciari Mas d’Enric. Les obres són imprescindibles per a la posada en marxa de la infraestructura l’any vinent, tal i com preveu el Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020.

Tal i com ha destacat el conseller Gordó, “la voluntat del Departament de Justícia és que l’equipament pugui entrar en funcionament al llarg del segon semestre del 2015”. “Estem anant a un ritme elevat per donar compliment a aquest compromís”, ha afegit el titular de Justícia, que ha lloat “la bona tasca de cooperació interinstitucional” que ho està fent possible. El conseller ha volgut posar l’accent en “la millora en les condicions per a interns i treballadors que suposarà la posada en marxa de Mas d’Enric” .

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha posat de manifest que “des de la nostra institució de seguida vam entendre que aquest projecte de millora representava un bon servei per al territori, fet que ens ha portat a actuar de forma convençuda i coordinada". "Hem fet una important inversió en temps record", una inversió que millora la seguretat i els accessos al nou centre penitenciari del Catllar, i a través de la qual "resolem un interès territorial i de país”, ha assegurat Poblet.

Mentre que l ’alcalde Ballesteros també s’ha felicitat perquè “quan sumem ho fem millor i guanyem, com en aquest cas, que hem estat capaços de posar el servei al ciutadà en primer lloc”. L’ alcalde ha manifestat que l’equipament és de primer nivell i que l’Ajuntament de Tarragona amb la signatura del Conveni aconsegueix beneficis com són nous espais urbanitzats. També ha avançat que l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) farà el servei públic a l’equipament penitenciari mitjançant la línia d’autobusos del Rodolat del Moro.

El conveni signat avui contempla la redacció, adjudicació i execució d’una rotonda i d’un vial d’accés que connecti el centre així com també diferents urbanitzacions de la zona amb la carretera TP-2031. Les obres tenen un import estimat de 1.098.609,23 euros.

En l’acord, la Diputació de Tarragona es compromet a executar i finançar les obres de la rotonda i del vial, que es portaran a terme en dues fases, la primera de les quals correspon al tram de vial corresponent al terme municipal del Catllar i la segona al tram dins del terme municipal de Tarragona. Amb la signatura d’aquest conveni, el vial s’incorporarà a la xarxa local de carreteres que gestiona la Diputació.

L’acord preveu que, d’entrada, la Diputació de Tarragona assumeixi la inversió prevista per a l’execució del vial d’accés al centre penitenciari de Mas d’Enric. Una inversió que, a partir del 2015, el Departament de Justícia haurà de rescabalar en quatre anualitats a la Diputació de Tarragona.


A la signatura de l’acord, que ha tingut lloc a la sala de plens de la Diputació de Tarragona, hi ha assistit també el delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, el president del consell comarcal del Tarragonès, Frederic Adán, el secretari general del Departament de Justícia, Enric Colet, el director general de Serveis Penitenciaris, Pere Soler, i el director dels serveis territorials de Justícia a Tarragona, Baptista Capell.
Redacció TT - 30/04/2014 - 13:59h
la presó
03/05/2014
11:18
Com diuen, n'hi ha més a fora que a dins.
PARA SR.NIN
01/05/2014
20:34
NO GASTE LOS DINEROS EN ARREGLAR LA TERCERA PLANTA DE LA ESCUELA DE IDIOMAS PARA TRASLADAR ECONOMIA Y FINANZAS, AHORRE Y RECUPERE LOS EDIFICIOS DE LA VIEJA PRISION, TODOS LOS DEPARTAMENTOS QUE LA GENERALITAT TIENE ALQUILADOS SEGURO QUE PODRIAN IR ALLI. ESO SI SERIA AHORRAR.
CANSINO
30/04/2014
17:39
Que raro, no estaba en la foto el alcalde del Catllar. Se supone que también se hara la depuradora que se prometio. condición indispensable y razón de la licencia entre otras obligaciones, mejor que darse las manos deberían indicar las razones de construir un edificio sin estar terminadas ni tan siquiera empezadas las infraestructuras necesarias y los gastos que esto ha ocasionado y seguirá generando.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.