Foment anuncia la remodelació de l’estació de Torredembarra mentre la de Tarragona continua en un estat tercermundista
  
Estació Tarragona (Fotografia TotTarragona-Albert Saludes)
Estació Tarragona (Fotografia TotTarragona-Albert Saludes)
Cal felicitar a l’ajuntament de Torredembarra i als seus ciutadans. Queixar-se i mobilitzar-se obté els seus fruits.

Després de la manifestació que van protagonitzar el passat 8 de març sota el lema “La Torre diu No! Volem nova estació”, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest migdia en el ple del Congrés dels Diputats un projecte de remodelació integral per a l’estació de trens de Torredembarra. L’anunci s’ha produït arran d’una pregunta de Jordi Jané, com a diputat del grup parlamentari de CiU. Jané ha demanat saber quines mesures urgents té previst impulsar el govern per adequar el lamentable estat de moltes estacions de ferrocarril al “Camp de Tarragona”, com la de Torredembarra, que ha provocat una forta indignació dels usuaris.

La ministra ha explicat que era conscient de la importància de l’estació de Torredembarra tant pel nombre de passatgers que en fan ús com pel nombre de trens que hi circulen diàriament. Per aquest motiu, ha assenyalat que el Ministeri té previst iniciar amb Torredembarra un pla de millora d’estacions. A preguntes del diputat Jordi Jané demanant concrecions sobre aquest pla, Ana Pastor ha especificat que hi ha un projecte que preveu la remodelació integral que inclou el condicionament de l’edifici de passatgers, la millora de les instal•lacions elèctriques i de sanejament, l’adequació del pas inferior existent, la restauració de la marquesina de l’andana de la via 1 i la prolongació de les andanes fins assolir una llargada de 200 metres. Tot plegat, ha estat qualificat com a reforma substancial i que compte amb un pressupost d’un milió d’euros.

Pastor ha defensat les inversions que Foment està fent a Tarragona, com les obres d’alta velocitat entre Vandellós i Tarragona amb una inversió de cent milions, la connexió de l’alta velocitat amb la línia convencional i la implantació del tercer fil fins a Reus, però de remodelar la tercermundista estació de Tarragona, res de res.

Recordem que a Tarragona continua pendent la segona fase de la remodelació de l’estació, pressupostada en 15 milions, i que contempla les obres necessàries per a que les persones amb mobilitat reduïda o amb cotxets puguin accedir-hi a la zona d’andanes amb la modificació del pas inferior, la instal•lació d’ascensor, escales mecàniques, l’augment de l’amplada i longitud de les andanes , entre d’altres millores.

També recordem que l’any 2009 l’Alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va amenaçar Adif amb el tancament de l’estació si no es solucionava el seu estat.

D’altra banda Tarragona continua pendent d’un estudi informatiu encarregat per Foment, l’any 2009, per a la remodelació de la Façana Marítima, que comportaria la construcció d’una nova estació a la ciutat, capaç per acollir l’alta velocitat, a la zona d’Avinguda Roma-Plaça Imperial Tarragona, segons contempla el POUM.
Redacció TT - 09/04/2014 - 21:01h
Jaume
10/04/2014
22:00
MAP, tens alguna limitacio fisica o problemes de mobilitat, perque si es aixi millor no vagis a agafar el tren a Tarragona, tu que dius que no esta tant malament avui per avui.
M A P
10/04/2014
14:55
Tarragona sempre s'ha sentit a disgust amb la seva estació.
Acostumats a les grandeses barcelonines, sempre ens hem sentits disminuïts i maltractats per unes cies. ferroviàries que tanmateix fan bon negoci amb nosaltres des de sempre.
L'estació de la Torre no tindrà cap mulliora espectacular. Com a molt serà menys indecent que ara. La de Tarragona, si ens treiem el prejudici que ens la fa odiar, no està tampoc tan malament avui per avui.
Parlo de l'estació. No de la seva ubicació, no de les circulacions, no del traçat, etc, coses molt i molt millorables.
Pablito Clavó Unclavito
10/04/2014
13:11
el problema no és quina reforma facin abans, el problema és que a tgn ciutat tindrem una estació que no ens deixarà accedir mai al mar!! ni passarel·les per sobre les vies ni pas soterrats a la Plaça del Carros, tot això són nyaps
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.