L’estació de Tarragona ciutat perd l’Euromed
D’altra banda, Foment ha adjudicat l’estudi informatiu de la Façana Marítima per un import d’1,3 Meur a realitzar en 24 mesos
  
Aquest dilluns s’ha conegut la decisió de Renfe de deixar sense Euromed l’estació de Tarragona al segon semestre del 2010. A partir d’aquesta data els trens viatjaran entre Barcelona i València per la línea AVE i tindrà la seva parada a l’estació del Camp de Tarragona de Perafort. Amb aquesta decisió el temps de recorregut entre Barcelona i València es reduirà en 40 minuts.

L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en relació a aquesta qüestió ha manifestat que al mes de juny de l’any passat, va pactar amb el director de Renfe que l’estació de Tarragona ciutat no perdria tots els trens de mitja i llarga distància que hi passessin i al mateix temps que es potenciarien les rodalies. Sergi de los Rios, ha manifestat que per l’estació de Tarragona no només han de passar els rodalies sinó també els trens de mitja distància d’Alta Velocitat.

En relació a la decisió de Renfe, el portaveu del Partit Popular a l’ajuntament tarragoní, Alejandro Fernández, la considera molt greu per la ciutat. En aquest sentit, Fernández afirma que “a Ballesteros li han tornat a prendre el pèl i el “Govern amic” de ZP ha incomplert ja massa acords donat que tenim un alcalde molt feble a la ciutat. És una vergonya que Tarragona es quedi sense Euromed i cal que Ballesteros demani de forma urgent responsabilitats ja que si no ho fa, passarà a la història com l’Alcalde que es va carregar el sistema ferroviari tarragoní”

Fernández ha volgut recordar que una de les idees centrals de la taula rodona celebrada aquest cap de setmana, en el marc del “Fòrum “Tarragona Oberta”, és la d’aconseguir que l’estació de Tarragona no es converteixi en un cul de sac, sinó que pugui ser un “by-pass” de les línies de llarg recorregut i de mitja distància. D’aquesta manera no es perdria freqüència de trens, ni la ciutat quedaria aïllada en matèria ferroviària com tot apunta acabarà passant si el govern municipal continua veient-les venir sense fer absolutament res. Fernández conclou que “Estem davant d’un moment decisiu que si no es gestiona bé pot portar a Tarragona a l’època de les “cavernes” pel que fa al transport públic. Davant d’això només podem dir una cosa: Sr. Ballesteros, reaccioni ja!"


Adjudicat l’estudi informatiu de la Façana Marítima


Per la seva banda, el Ministeri de Foment ha adjudicat l’estudi informatiu de la Façana Marítima de Tarragona per un import d’ 1,3 Meur. L’estudi, que es preveu que estigui enllestit en 24 mesos, és un projecte estratègic per reordenar el traçat de la xarxa ferroviària, tant de rodalies, el Tramcamp i la sortida de mercaderies del Camp de Tarragona.

Així ho ha explicat aquest dilluns l’Alcalde de Tarragona, qui ha afegit que és un procés necessari per no repetir errades del passat i que no té marxa enrere, “és el primer pas per deixar resolt el tema d’alliberar la Façana Marítima”.

La principal discrepància amb el plantejament de l’anterior govern municipal es troba en el que el cost del projecte anava tot a càrrec del consistori, “ara aquest nou plantejament deixa oberta la via de finançament, Generalitat i Estat també hi participaran”, ha dit l’Alcalde. Tot i això, Ballesteros ha lamentat que en el seu moment quan es va pactar l’ubicació de l’estació de l’AVE de Perafort i l’estació sud de l’aeroport “s’hauria d’haver demanat com a compensació el soterrament de la via”.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde Sergi de los Rios, la redacció de l’estudi permetrà conèixer quan costarà el projecte i les alternatives per reordenar la xarxa. A partir d ‘aquí hi haurà un temps d’exposició pública on es podran presentar al•legacions i un cop resoltes i s’arribi a un consens, es posarà a concurs el projecte constructiu i es licitaran les obres, “és una aposta per millorar la competitivitat econòmica de Tarragona”, ha expressat De los Rios.
Pili Domínguez - 09/03/2009 - 13:35h
Alex Y
07/06/2009
22:32
us en foteu si heu de sortir de tgn per agafar el tren es lo que hi ha. ara els de reus tindrem l'ave a un pas que hi podrem anar fins i tot caminant i a mes ens posaran un servei de rodalies directe a l'estació. teniu enveja de Reus això es el k us pasa.
Alex
07/06/2009
22:31
us en foteu si heu de sortir de tgn per agafar el tren es lo que hi ha. ara els de reus tindrem l'ave a un pas que hi podrem anar fins i tot caminant i a mes ens posaran un servei de rodalies directe a l'estació. teniu enveja de Reus això es el k us pasa.
Comentari eliminat
22/03/2009
18:52
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.