0 comentaris
13:03
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Prop de 248 mil tarragonins s’han beneficiat de la devolució dels 400 euros en l’IRPF
Quasi 248.000 ciutadans de les comarques tarragonines s’han pogut beneficiar de la devolució dels 400 euros en l’IRPF, una de les mesures endegades pel Govern per fer front a la crisi econòmica. Cal remarcar que Tarragona és la segona província catalana en nombre de beneficiaris, només per darrera de Barcelona. En el conjunt del país es calcula que més de 16 milions d’espanyols s’han beneficiat d’aquesta deducció dels 400 euros. Una mesura que, cal subratllar, tindrà continuïtat el 2009 i en els següents exercicis fiscals.

El diputat socialista per Tarragona, i coordinador del PSC a les Corts Generals, Francesc Vallès, ha remarcat que “aquest mes de desembre els assalariats han rebut en les seves nòmines el darrer increment en relació a aquesta deducció dels 400 euros de l’IRPF. Cal recordar que en les nòmines dels mes de juny els ciutadans van veure com s’incrementava l’import que rebien en 200 euros. Els 200 euros restants s’han distribuït a raó d’una mitjana de 33 euros al mes en les nòmines des del juliol fins a aquest mes de desembre.”

Segons Vallès, “es tracta d’una injecció addicional de 400 euros en la butxaca dels ciutadans que, d’una banda, beneficia les economies familiars en moments de dificultats econòmiques i, de l’altre, persegueix augmentar la capacitat de consum dels ciutadans i, per tant, dinamitzar la nostra economia.”

El diputat reusenc també ha subratllat el descens progressiu de l’IPC registrat aquests darrers mesos al conjunt del país, però a Tarragona d’una manera molt acusada, i també la baixada de l’euribor que permetrà que totes aquelles famílies que estan pagant una hipoteca vegin com disminueix la quota mensual que han de pagar als bancs.

“Vull significar que les mesures posades en marxa pel Govern per fer front a la difícil situació econòmica que estem vivint continuaran i s’aprofundiran durant el 2009. Unes mesures que han posat ja 18.644 milions d’euros en mans de les famílies i de les empreses durant aquest 2008. Parlo d’iniciatives concretes i no de promeses de bona voluntat, mesures com ara aquesta deducció dels 400 euros, els 2.500 euros pel naixement d’un nadó, la reforma fiscal que ha implicat que l’IRPF hagi baixat per la immensa majoria dels contribuents, etc.”
Redacció TT - 30/12/2008 - 13:03h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.