0 comentaris
12:52
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Consell Comarcal ajudarà amb 2.000 euros un projecte al desenvolupament a Guatemala
El projecte té un cost total de 9.614,44 euros i un termini d’execució de tres mesos
  
El Consell Comarcal de l’Alt Camp ha atorgat un ajut de 2.000 euros a l’entitat ONGD MILPA-Tarragona per a realitzar el ‘Projecte de suport a la recollir i conservació d’aigua pluvial per la comunitat de Jose María Barillas, Guatemala’, que té un pressupost total de 9.614,44 euros. Aquest és el primer any que l’ens supramunicipal concedeix aquest ajut a projectes de cooperació al desenvolupament d’entitats de la comarca i que s’anirà repetint de forma anual. Aquests 2.000 euros que destina el Consell a cooperació són més d’un 0,7% dels seus recursos propis.

‘MILPA, Asociación para el Desarrollo de las Comunidades más desfavorecidas’ executarà aquest projecte durant tres mesos a la comunitat de José María, al municipi de Barillas, situat al departament de Huehuetenango, al noroest de Guatemala. És un zona muntanyosa de difícil accés a causa de la manca de vies de comunicació i el clima subtropical. Ho demostra el fet que per arribar des de la capital de Guatemala fins a la comunitat de José María es tarda dos dies.

Del projecte se’n beneficiaran un total de 283 persones pertanyents a 34 famílies. José María és una comunitat rural i el projecte té com a objectiu que els seus habitants –tots camperols mayes de l’ètnia Q’anjobal- recullin i conservin l’aigua pluvial amb les mínimes condicions d’higiene. Actualment aquest nucli no compta amb aigua potable intubada. Tampoc hi ha fonts d’aigua potable en les proximitats de la població i les dones i nens de la comunitat han de caminar grans distàncies –un mínim de 5 quilòmetres- per a traslladar l’aigua necessària per a la familia.

Amb aquest projecte es busca paliar les necessitats d’aigua de les famílies de la comunitat , aportant-lis un sistema basic per a la recollida i conservació de l’aigua pluvial, complementant-ho amb xerrades educatives sobre l’adequat ús i cura de l’aigua. A més, es pretén reduir la incidència de les enfermetats infeccioses contagioses transmisibles per l’aigua i que afecten sobretot la població infantil facilitant a les famílies l’accés a aigua neta. La presidenta de MILPA Tarragona, Lluïsa Villarroya, destaca la necessitat de “capacitar la comunitat de José Maria per saber aprofitar l’aigua de pluja, uns 4.000 litres per metre quadrat a l’any”. Villarroya va assenyalar que el mes de gener es portaran a terme campanyes de conscienciació a Valls sobre aquest projecte.

El projecte serà executat amb la participació de la propia comunitat i l’assessoria tècnica i supervisió d’una associació local, APROSUVI (Asociación para la promoción de la Salud ‘Unidos para vivir’), formada por promotors de salut i veïns de la comunitat de Nueva Esperanza, d’Hehuetenango. MILPA ja fa cinc anys que treballa a Guatemala i alguns dels seus voluntaris ja en fa deu que col•laboren en projectes per al desenvolupament en aquest país centreamericà.
Redacció TT - 17/12/2008 - 12:52h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.