0 comentaris
09:51
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’obra pública i la rehabilitació seran els motors que ajudaran a dinamitzar la construcció
Lleonart ha fet un acurat repàs a la situació econòmica del país i el món
Això és el que ha explicat Pere Lleonart, assessor estratègic d'empreses de la construcció i immobiliàries tant d’entitats públiques a nivell local com regional i recentment distingit pel Col•legi d’Economistes de Catalunya al Despatx Professional de l’Any 2008, que ha pres part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona” de la Cambra, i que ha portat per títol: “Receptes per fer front a l’esclat de la bombolla immobiliària.”

Lleonart ha fet un acurat repàs a la situació econòmica del país i el món per dibuixar quina incidència està tenint tot plegat en l’evolució de la construcció de casa nostra. Al seu entendre, l’escalt de la bombolla immobiliària a casa nostra no és només una conseqüència de la crisi nord-americana arran de les subprime que ha trasbalsat les economies del països més avançats sinó que ha estat el resultat “d’una situació i una tendència insostenible en la que tots n’hem estat pecadors”. I que s’ha agreujat per la confluència de tot un seguit de condicionants que en el terreny econòmic han provocat “una tempesta perfecta”.

El ponent, ha incidit en que l’obra pública i la rehabilitació d’edificis són dos camps que es convertiran en un del motors de la recuperació de la construcció.

Una recuperació que no serà ni fàcil ni ràpida. En aquest sentit, Pere Lleonart ha traslladat tot un seguit d’apreciacions en el sentit de que al sector li cal recuperar la visió a llarg termini, buscar aliances i complementarietats, assolir una major dimensió, centrar-se en el negoci, cuidar el talent i no oblidar l’entusiasme.

Arribat a aquest punt ha subratllat que la construcció ha d’acompanyar el creixement de l’economia “no pas ser-ne el seu motor com ha passat en els darrers anys”.

I ha alertat del fet de que molts constructors s’han convertit en promotors. Assenyalant que la principal dificultat avui en dia la tenen els promotors no pas els constructors. Ha recordat que la caiguda del sector està essent més ràpida a Catalunya que en qualsevol altre lloc de l’Estat. “Això és bo, ja que cal fer neteja i com més aviat tingui lloc, millor”.

El debat s’ha animat quan Lleonart ha assenyalat que al país hi ha un estoc de vivendes que no estan tenint sortida. Una valoració que ha estat puntualitzada en el sentit de que existeixen moltes realitats i que en aquest aspecte no es pot generalitzar. Pel que fa a les comarques de Tarragona s’ha precisat que cal distingir entre primera i segona residència i valorar municipi per municipi, ja que si bé es cert que en alguns hi ha un excés d’oferta, en ciutats com Tarragona, en els propers mesos no es podrà fer front a la demanda natural.
Redacció TT - 22/11/2008 - 09:51h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.