0 comentaris
16:15
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Segons Caixa Catalunya, la inflació el mes d'octubre baixarà nou dècimes fins arribar a una taxa del 3,6%
L’Índex de Preus al Consum (IPC) d’octubre protagonitzarà un descens de la inflació interanual de nou dècimes fins tancar en el 3,6%, segons els càlculs realitzats pel Servei d’Estudis de Caixa Catalunya.

Aquest estudi demostra que la caiguda en l’encariment de la cistella de consum, és la consecutiva des del mes de juliol, quan la inflació general es va situar en el 5,3% i el preu del petroli va arribar als seus màxims històrics de 144 dòlars per barril de Brent.

El 3,6% de la inflació suposa que l’evolució dels preus es mantindrà constant a l’octubre, respecte a setembre, segons l’estudi.

Aquesta evolució està impactant sobre el cost dels productes energètics, que a l’octubre s’encariran un 9,8% interanual, cinc punts menys que al setembre i el valor més baix en l’últim any.

D'altra banda, l'entitat també espera que a l'octubre es produeixi un alentiment en el preu dels dos grups d'aliments. Quant als elaborats, es calcula que la taxa interanual se situï en el 5,2%, 1,7 punts menys que el setembre, mentre que per als no elaborats es preveu una moderació de cinc dècimes fins al 3,4%. Aquest descens, segons Caixa Catalunya, repercutirà a la baixa sobre la inflació en el component subjacent de l'IPC, que moderarà quatre dècimes la seva taxa interanual fins al 3,0%. A això hi contribuirà també l'evolució en el grup de béns industrials no energètics, que mostrarà una caiguda d'una dècima fins al 0,4%, reflectint la major debilitat de la demanda de consum. Una circumstància que encara no es deixarà sentir en els serveis, que mantindran el seu avanç interanual en el 4,1%.

A més, l'entitat ha revisat a la baixa les seves previsions d'inflació per al mes de desembre i el conjunt de 2008. Per a l'últim mes de l'any espera un creixement interanual de l'IPC del 2,7%, 1,5 punts menys que el registrat el desembre de 2007.

Tot i el descens esperat, i a causa dels alts valors en els nou primers mesos de l'any, la mitjana anual de 2008 continuarà superant a la de l'exercici precedent i se situarà en el 4,2%, 1,4 punts més que en 2007.
Redacció TT - 29/10/2008 - 16:15h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.