Tarragona Impulsa organitza una jornada sobre innovació social i objectius de desenvolupament sostenible
  
Aquest dimarts, 10 de novembre, a les 10 h es celebrarà la jornada “Els ODS i la Innovació Social com impulsors de nous negocis”. La sessió serà virtual i es parlarà de la metodologia d’ús dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aplicar-los en l’àmbit local, amb un exemple innovador d’una empresa que els aplica en el seu model de negoci. Així mateix, també es donaran a conèixer els projectes emprenedors que han participat en la 4a edició del programa "Tarragona innovació social" (TIS).

La jornada s’iniciarà amb la presentació del conseller d’Ocupació Manel Castaño. Posteriorment Josep Lluís Alcoceba, responsable del Projecte Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, Oficina de Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili, parlarà sobre l’Agenda 2030 i ODM / ODS. La ponència permetrà veure com cada objectiu es desglossa i entendre que s’han de traduir a la realitat econòmica local. Després serà el torn de l’Ivan Enríquez del Restaurant Leka, que explicarà com el negoci s’ha repensat des de la innovació amb el Fab Lab de Barcelona amb criteris d’economia circular i ODS.

També es presentaran els 7 dels projectes que han participat en aquesta edició del TIS:

• Grow walking: Grow Walking, acompanyament terapèutic i social de joves en risc. A través d el camí de Sant Jaume de les Terres de l’Ebre treballem habilitats personals i relacionals.

• Ethiks: economia d’impacte, un market place per distribució de productes ètics de petites ong que tenen dificultats per arribar al mercat.

• WoW: “La veu de les dones que parlen en termes de dona” Plataforma de ONG per organitzar campanyes en defensa dels drets de les dones.

• Emocional Sicily: Travel by senses; turisme sostenible y personalitzat per descobrir Sicília, els seus artesans i artistes locals.

• La Roda: La Roda cooperativa és un servei social de pisos residencials per a la gent gran i tutelats per persones amb risc d'exclusió, que es vinculen amb una petita empresa per la inserció laboral.

• 14 eixos: contribuir en la transformació social d’arrel, a través de la formació, educació i sensibilització de la societat actual centrades en els temes de igualtat de gènere.

• Els contes de la Senyora draps: Un programa de suport en educació ambiental a les primeres etapes educatives (infantil i primària), treballant de manera lúdica i adaptada a cada nivell

• Dando una vueltita: Market place de productes de higiene sense envàs.
Redacció TT - 09/11/2020 - 15:06h
no s'entén
09/11/2020
23:30
Déu meu, tanta lletra per no dir res? Qui t'entengui que et compri.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.