El Port aconsegueix 1,6 MEUR de la UE per finançar la renovació sostenible de l'antic edifici de l'APT
  
El Port de Tarragona ha rebut 1.606.450,04 euros de la Unió Europea mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a la realització del projecte de renovació energètica d’edificis i infraestructures, concretament la rehabilitació amb criteris sostenibles de l’antic edifici d’oficines de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

A finals de l’any 2018 la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port va presentar el projecte a la Unió Europea detallant i emfatitzant cadascuna de les actuacions sostenibles en què està basat el projecte. Al juliol de 2019, el FEDER va emetre un informe favorable relatiu a l’expedient presentat pel Port de Tarragona. A partir d’aquest moment, el Port té un termini màxim de trenta-sis mesos per a la realització de les obres.

El projecte incorpora els criteris d’ecoeficiència obligatoris pel Decret 21/2006 de la Generalitat de Catalunya relatius a l’aigua, energia, materials i sistemes constructius i els residus, objectius incorporats al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 presentat recentment pel Port de Tarragona. Alguns dels conceptes que han fet possible aquest suport econòmic, per part de la Unió Europea, són la rehabilitació integral de l’edifici donant la màxima importància a l’eficiència energètica mitjançant un sistema que permet aïllar tèrmicament la façana a la vegada que dóna una funció impermeabilitzant. També s'ha projectat dotar l'edifici d'una fusteria amb trencament de pont tèrmic i envidriament amb vidre càmera amb lluna exterior de control solar i baixa emissió, i s'eliminaran la totalitat de ponts tèrmics.

Totes les intervencions tenen com a objectiu aconseguir que l’edifici tingui prestacions energètiques de forma passiva, amb el suport de les instal.lacions per aconseguir les condicions òptimes pel desenvolupament de l’activitat prevista a l’interior de l’edifici.

Estat actual de les obres

Les obres de l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona es troben en la fase de finalització en el tractament i tancaments de la façana. Cal dir que a hores d’ara ja s’està executant la distribució dels interiors i l’execució de les instal.lacions de climatització, electricitat, comunicacions, lampisteria, seguint la política mediambiental detallada al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 del Port.

Paral.lelament a les zones on ja s’han realitat les instal.lacions es procedeix al tancament dels falsos sostres.

El director d’execució i responsable del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, Daniel Vera, explica que les obres s’han situat dins dels objectius de sostenibilitat específics per millorar l’eficiència energètica del nou edifici.

Vera, afegeix que es preveu, que a finals d’estiu, es passarà a la darrera fase de construcció que comprendrà l’execució dels acabaments, paviments, revestiments de parets, i retocs finals dels treballs de fusteria. Les obres tenen una finalització prevista cap a finals d’aquest 2020.
Redacció TT - 07/08/2020 - 11:38h
siguem intel·ligents
16/08/2020
11:56
És molt bo conservar aquest edifici.
Sort del Port
11/08/2020
01:48
Tant de bo la ciutat fos governada pel Port i no pels incompetents que tenim al consistori, sense distingir-ne el color.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.