0 comentaris
11:29
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Una gran cuina marinera davant la platja de Sant Gervasi de Vilanova i la Geltrú: Xiringuito Miramar
  
Eduard Agell, xef del Xiringuito Miramar, de Vilanova i la Geltrú, ha estat guardonat aquest any 2020 per la Guia Gourmand (www.guiagourmand.cat), de Restaurants i Hotels de Catalunya com a “Xef de l’Any”, per la seva oferta culinària basada en una sòlida formació gastronòmica a la prestigiosa Escola Hofmann, de Barcelona. D’aquesta manera en cada plat, ja siguin de cuina tradicional marinera, com de fusió i d’autor, posa en relleu el seu alt nivell professional.

El comensal pot triar elaboracions clàssiques de la cuina marinera mediterrània com escamarlans petits de Vilanova saltejats, 18,00, cloïsses fines gallegues estil Xiringuito (amb allet i bitxo), 27,00, arròs de bacallà amb carxofes, espàrrecs, pebrot escalivat i allioli negat, 22,00 (10 varietat d’arrossos), cremat de turbot, 27,00 (plat típic mariner) o caldereta d’arròs amb llamàntol, o bé plats més contemporanis, com carpaccio de gambes vermelles, 25,00, sashimi de tonyina vermella amb vinagreta o “ceviche” de crovall i pop roquer.

Amb varies dècades d’història i actualment regentat per Xavier Sánchez Artigas, el restaurant gaudeix, a més d’una molt bona cuina, d’una situació privilegiada, tocant la bella platja de Sant Gervasi, amb unes vistes precioses de la platja i del mar.

Disposa de dos menjadors, un en planta baixa i un altre en el primer pis ambdós amb terrassa. La del primer pis es pot considerar una de les més agradables de la costa catalana.

Malgrat el nom de xiringuito, perquè inicialment ho era situat a la mateixa platja i amb el temps es va traslladar al lloc actual, no té res de xiringuito i tot ho té de restaurant: cuidada decoració, estovalles i tovallons i vaixella. El celler guarda unes 24 referències de vins i caves. Totes les postres són fets a la casa.

Passeig de Salvador Espriu, 5 (Platja Sant Gervasi). 08800 Vilanova i la Geltrú. Tel.: 93 815 79 70. Horari d’hivern 12,30 a 17,00 (dimarts tancat); Horari d’estiu, obert tots els dies de 12,30 a 17,00 i les nits de divendres i dissabte de 20.30 a 23.30. Amb servei de platja. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aparcament. Terrassa. 1 menjador privat per fins a 55 comensals en la planta superior. Cuina: Marinera. Reobert des de: Juny 2020. Preu mitjà: 50,00.
Email: info@xiringuitomiramar.com
Web: www.xiringuitomiramar.com
Fèlix Llovell - 21/08/2020 - 11:29h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.